Αφγανιστάν όπως…Αίγυπτος προβλέπουν οι Ταλιμπάν

Newsbomb

Οι Αφγανοί Ταλιμπάν προειδοποίησαν χθες ότι η κυβέρνηση στο Αφγανιστάν που στηρίζεται από τις ΗΠΑ, θα είναι η επόμενη που θα ανατραπεί από..

Οι Αφγανοί Ταλιμπάν προειδοποίησαν χθες ότι η κυβέρνηση στο Αφγανιστάν που στηρίζεται από τις ΗΠΑ, θα είναι η επόμενη που θα ανατραπεί από το λαό της, μετά την παραίτηση την Παρασκευή του Αιγύπτιου προέδρου Χόσνι Μουμπάρακ, σύμφωνα με το αμερικανικό κέντρο παρακολούθησης των ισλαμιστικών ιστοσελίδων SITE.

Οι Αφγανοί Ταλιμπάν μετέδωσαν μήνυμα στη διάλεκτο παστούν στην ιστοσελίδα τους, το οποίο φέρει ημερομηνία 13 Φεβρουαρίου.

Στο μήνυμα αυτό οι Ταλιμπάν γράφουν ότι η αποχώρηση του Αιγύπτιου προέδρου δείχνει ότι "τα πολλά όπλα, οι στρατιώτες και η ξένη βοήθεια δεν μπορούν να διατηρήσουν ένα καθεστώς στην εξουσία και δεν μπορούν πάντα να εμποδίζουν το καραβάνι των ελπίδων και των αξιώσεων ενός έθνους".

Το μήνυμα αναφέρει ότι ο αφγανικός λαός θα εξεγερθεί και θα ανατρέψει την κυβέρνηση της Καμπούλ εξαιτίας της διαφθοράς της και των "ωμοτήτων" που διέπραξαν οι ΗΠΑ στη χώρα επί μια δεκαετία στρατιωτικής κατοχής.

Οι συντάκτες του μηνύματος προβλέπουν ακόμη ότι οι ΗΠΑ θα καταλήξουν να στραφούν κατά της κυβέρνησης του προέδρου Χαμίντ Καρζάι, όπως έκαναν κατά του Μουμπάρακ, ενώ καλούν τους Αιγύπτιους να σχηματίσουν ισλαμιστική κυβέρνηση και να "εμποδίσουν τις συνωμοσίες των ξένων εχθρών", σύμφωνα με το SITE.

ΜΕΛΟΣ ened Monetized by DPG Digital Media Group ©2010-2024 ⚡ Newsbomb.gr - All rights reserved