ΚΟΣΜΟΣ

Κοκτέιλ από αλκοόλ και...βουδισμό

Κοκτέιλ από αλκοόλ και...βουδισμό

Ο ιάπωνας βουδιστής μοναχός Γιοσινόμπου Φουγιόκα είναι ιδιοκτήτης του μπαρ "Vowz" στο κέντρο του Τόκιο που διαθέτει μόλις 23 καθίσματα.

Εκεί οι θαμώνες του μπορούν να ακούσουν ύμνους, αντί για ροκ τραγούδια και να εξυπηρετηθούν από σερβιτόρους με ξυρισμένα κεφάλια.

"Οι άνθρωποι προτιμούν να μαζευτούν σε έναν βουδιστικό ναό και να τα πιούνε παρέα. Εμείς απλά εκσυγχρονίσαμε την παράδοση, για να ταιριάξει με την εποχή μας", είπε ο Φουγιόκα ο οποίος εργάζεται σε ναό έξω από το Τόκιο.

"Γίνονται τελείως διαφορετικού τύπου πιστοί εδώ, μειώνεται η απόσταση μεταξύ μας. Ενώνονται περισσότερο ο ένας με τον άλλον", πρόσθεσε.
Το Vowz Bar λειτουργεί ήδη 13 χρόνια και η λίστα με τα κοκτέιλ και τα ποτά περιλαμβάνει την "Απόλυτη Ευτυχία" με βάση την βότκα και το κονιάκ καθώς και την "Ατέλειωτη Κόλαση", ένα κοκτέιλ από βότκα, λικέρ βατόμουρο και τόνικ.

Το πιο ιδιαίτερο απ΄όλα ονομάζεται "Σκλαβιά στην Αγάπη και την Ηδονή" και κοστίζει περίπου 8,51 δολάρια.

"Κάθε μέρα, η καρδιά μου στιγματίζεται από βρωμιά στον κοσμικό κόσμο, έτσι έρχομαι εδώ για να την εξαγνίσω πίνοντας ποτά και διασκεδάζοντας", λέει η 42χρονη επιχειρηματίας Νορίκο Ουράι, τακτική πελάτισσα.