ΚΟΣΜΟΣ

Βόρεια Κορέα: Εκτελεστές πάνω σε...τακούνια (pics)

Βόρεια Κορέα: Εκτελεστές πάνω σε...τακούνια (pics)

Στις εξελίξεις ανάμεσα στη Βόρειο και τη Νότιο Κορέα είναι στραμμένη η παγκόσμια κοινή γνώμη, οι σχέσεις των οποίων βρίσκονται κυριολεκτικά σε τεντωμένο σχοινί.

Οι προκλήσεις από τη μεριά της Βορείου Κορέας, είναι μέρα με την ημέρα, όλο και πιο εμφανείς, με τις «επιδείξεις» του στρατού της χώρας να είναι, πλέον, καθημερινό φαινόμενο.

Όμως, σε αντίθεση με την πλέον διαδεδομένη αντίληψη, πως ο συγκεκριμένος στρατός αποτελείται κατεξοχήν από άντρες, φωτογραφίες που βγήκαν στη δημοσιότητα, αποδεικνύουν πως υπάρχουν και εκτελεστές με... τακούνια!

Η Βόρειος Κορέα, έχει εξοπλίσει και τις γυναίκες σαν «κανονικούς» στρατιώτες, και αν χρειαστεί θα τις στείλει στο πεδίο της μάχης. Η εικόνα των τεσσάρων γυναικών-στρατιωτών, με τακούνια και σοβιετικού τύπου καπέλα, ήταν «η τελευταία επίδειξη του τρελού δικτάτορα Κιμ Γιονγκ Ουν», όπως αναφέρει η Daily Mail.

Οι γυναίκες, πιστεύεται ότι αντιπροσωπεύουν το περισσότερο από το 10% του συνόλου του στρατού της Βόρειας Κορέας, με πολλές από τις μονάδες του πυροβολικού, κατά μήκος των ακτών, να είναι επανδρωμένες από γυναίκες.

Μάλιστα, όπως αναφέρει το βρετανικό δίκτυο, έχουν δημιουργηθεί προπαγανδιστικά τραγούδια για να προσελκύσουν το γυναικείο φύλο και να εναχθούν στο δυναμικό του στρατού.