ΚΟΣΜΟΣ

Ινδονησία: «Καθαροί» οι πιλότοι από αλκοόλ και ναρκωτικά

Ινδονησία: «Καθαροί» οι πιλότοι από αλκοόλ και ναρκωτικά

Αρνητικά βγήκαν τα αποτελέσματα των εξετάσεων για ναρκωτικά και αλκοόλ, στα οποία υποβλήθηκαν οι πιλότοι του αεροσκάφους της Lion Air, που κατέπεσε στη θάλασσα του Μπαλί το Σάββατο, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν αρκετοί από τους 101 επιβάτες του.


Εκπρόσωπος του υπουργείου Μεταφορών της Ινδονησίας δήλωσε ότι «τα αποτελέσματα των αναλύσεων για να διαπιστωθεί η παρουσία ναρκωτικών ουσιών ή αλκοόλ ήταν αρνητικά για τον κυβερνήτη και τον συγκυβερνήτη», διευκρινίζοντας ωστόσο ότι αναμένονται και τα αποτελέσματα άλλων εξετάσεων σχετικών με τη χρήση ναρκωτικών.

Η Lion Air, η πρώτη ιδιωτική αεροπορική εταιρία της Ινδονησίας, τιμωρήθηκε από τις αρμόδιες αρχές τον Ιανουάριο του 2012 μετά τη σύλληψη πιλότων της στην κατοχή των οποίων είχε βρεθεί μεθαμφεταμίνη.

Το Μπόινγκ της εταιρίας δεν κατάφερε να προσγειωθεί στο διεθνές αεροδρόμιο του Ντενπασάρ στο Μπαλί και κατέπεσε στη θάλασσα. Από τους 108 επιβαίνοντες, οι 101 ήταν επιβάτες, τραυματίστηκαν σαράντα, ανάμεσά τους και μια γυναίκα που βρίσκεται σε κρίσιμη κατάσταση.

Επίσημη έρευνα για το δυστύχημα διεξάγει η Εθνική Υπηρεσία Ασφάλειας Μεταφορών.

Διαβάστε επίσης:

Βίντεο: Κινηματογραφικές σκηνές διάσωσης από το αεροπλάνο που έπεσε