ΚΟΣΜΟΣ

Bild:Η Μέρκελ σε άσκηση της Πολιτοφυλακής στην Ανατ. Γερμανία

Bild:Η Μέρκελ σε άσκηση της Πολιτοφυλακής στην Ανατ. Γερμανία

Μια παλιά φωτογραφία της Μέρκελ δημοσιεύει σήμερα η Bild, απεικονίζοντάς την στα 17 της χρόνια, ντυμένη με τη στολή της πολιτοφυλακής της πρώην Ανατολικής Γερμανίας και μάλιστα ...κατά τη διάρκεια άσκησης.

«Σήμερα το κορίτσι με τη στολή είναι η Άνγκελα Μέρκελ, η Καγκελάριός μας» αναφέρει η Bild, περιγράφοντάς την ως μία νεαρή κυρία με δίκοχο στο κεφάλι, που χαμογελάει δίπλα στον αξιωματικό του Εθνικού Στρατού, ο οποίος είχε αναλάβει την εκπαίδευση στο στρατόπεδο της πολιτοφυλακής.

Η εκπαίδευση ήταν υποχρεωτική και χωρίς καμία εξαίρεση για όλες τις μαθήτριες της DDR κατά τη σχολική τους πορεία, προκειμένου να πάρουν απολυτήριο.

1

Τη φωτογραφία της Μέρκελ, που ήταν τότε μαθήτρια της 11ης τάξης (αντίστοιχης με τη δική μας Β' Λυκείου), τράβηξε η συμμαθήτριά της Σόνια Φάισμπεργκ, η οποία δήλωσε:

«Η εκπαίδευσή μας για την πολιτοφυλακή γινόταν στο σχολείο μας. Κοιμόμασταν ανά δέκα κοπέλες σε ένα δωμάτιο με διπλά κρεβάτια-κουκέτες. Την ημέρα μαθαίναμε, πώς να δένουμε σωστά ανοιχτές πληγές και να βάζουμε τους τραυματίες σε σταθερή πλάγια στάση. Δηλαδή όλα, όσα θα μάθαινε και σήμερα κάποιος σε μία εκπαίδευση του Ερυθρού Σταυρού».

Όμως η εκπαίδευση δεν περιοριζόταν μόνον στις εγκαταστάσεις του σχολείου. «Παράλληλα έπρεπε να προσανατολιζόμαστε στο δάσος χρησιμοποιώντας χάρτες και πυξίδα ή να σκαρφαλώνουμε πάνω από εμπόδια. Προβλεπόταν επίσης και πορεία αντοχής εκτός δρόμου».

Το τελευταίο σκέλος της εκπαίδευσης φαίνεται το παρακολούθησε με ιδιαίτερο ενδιαφέρον, γιατί το εφαρμόζει με ιδιαίτερη θέρμη στους λαούς ολόκληρης της Ευρώπης. Στην περίπτωσή της «Φράου» Μέρκελ η «στρατικοποίηση» είναι μία ευχάριστη κατάσταση και «η πορεία αντοχής εκτός δρόμου» είναι απαραίτητο εργαλείο άσκησης της επιβολής της κυριαρχίας της... Γι αυτό Ευρωπαίε...«RAUS SCHNELL»!!!