ΚΟΣΜΟΣ

Γαλλία: Ήθελε να πηδήξει από τον πύργο του Άιφελ

Γαλλία: Ήθελε να πηδήξει από τον πύργο του Άιφελ

Συναγερμός σήμανε χθες το μεσημέρι στην γαλλική αστυνομία, όταν ένας νεαρός τουρίστας ανέβηκε στον Πύργο του Άιφελ, το διασημότερο αξιοθέατο του Παρισιού και απειλούσε να αυτοκτονήσει, πέφτοντας στο κενό.

Οι αρχές εκκένωσαν αμέσως τον Πύργο και άρχισαν μαζί του τις διαπραγματεύσεις, στις οποίες όμως ο ο άνδρας δεν προέβαλε κανένα ξεκάθαρο αίτημα.

Τελικά, μετά από τρεις περίπου ώρες, η αστυνομία κατάφερε να φτάσει και να συλλάβει τον παρ' ολίγον αυτόχειρα. Σύμφωνα με τα γαλλικά ΜΜΕ, πρόκειται για έναν υπήκοο Πολωνίας ηλικίας 20-30 ετών, ο οποίος πιθανολογείται ότι είναι ψυχικά ασθενής.

Οι απόπειρες αυτοκτονίας από τον πύργο του Άιφελ φαίνεται ότι είναι αρκετά... δημοφιλής τρόπος καθώς τέτοια περιστατικά είναι συχνό φαινόμενο τα τελευταία δύο χρόνια στη γαλλική πρωτεύουσα.

Στις περισσότερες περιπτώσεις, οι αρχές ευτυχώς αποτρέπουν την τραγωδία, ωστόσο κάποιες φορές η αυτοκτονία γίνεται μπροστά στα έντρομα μάτια των χιλιάδων περαστικών.

Τον Ιούνιο του 2012 , ένας Βρετανός τουρίστας έδωσε τέλος στη ζωή του πηδώντας απο τον πύργο ύψους 324 μέτρων, μπροστά στα έκπληκτα μάτια των δυνάμεων ασφαλείας που είχαν συγκεντρωθεί κάτω απο το μνημείο.