ΚΟΣΜΟΣ

Συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις οι Βραζιλιάνοι

Συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις οι Βραζιλιάνοι

Στο κενό έπεσαν όπως φαίνεται οι διαβεβαιώσεις της προέδρου της Βραζιλίας, Ντίλμα Ρούσεφ, για άμεση καταπολέμηση της διαφθοράς και τη βελτίωση του κράτους.

Οι χιλιάδες διαδηλωτές σε καμία περίπτωση δεν πείστηκαν από τις υποσχέσεις της και συνεχίζουν με αμείωτο ρυθμό τις συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας στη χώρα, απ' άκρου σ' άκρον.

Xιλιάδες κατέβηκαν σήμερα, Σάββατο, στους δρόμους του Μπέλο Οριζόντε και σε άλλες μεγάλες πόλεις σε διαμαρτυρία κατά νομοθεσίας που περιορίζει την δυνατότητα των διωκτικών αρχών να ερευνούν εγκληματικές υποθέσεις και όχι μόνο αυτό.

Οι διαδηλωτές θέτουν πληθώρα ζητημάτων με κυριότερα αιτήματα τη διαφθορά και την εγκληματικότητα, το αίσθημα ατιμωρησίας των υψηλά ιστάμενων και την κακή ποιότητα των δημόσιων υπηρεσιών παρά την υψηλή φορολογία.

Εν τω μεταξύ, μέσα από τα κοινωνικά δίκτυα, πανίσχυρο εργαλείο κινητοποίησης και επικοινωνίας, έχουν αρχίσει να κυκλοφορούν προτάσεις για γενική απεργία την ερχόμενη εβδομάδα, σαν άλλο ένα μέσο πίεσης προς την κυβέρνηση. Δύο μεγάλα συνδικάτα δηλώνουν ότι στηρίζουν τις διαδηλώσεις, δεν γνωρίζουν όμως τα περί απεργίας.

Από την πλευρά της η κυβέρνηση θα συνεχίσει τις προσπάθειες εκτόνωσης, ενώ δεν αποκλείεται να προβεί άμεσα σε ενέργειες που θα κατευνάσουν τα πνεύματα, ως ένδειξη καλής θέλησης.