ΚΟΣΜΟΣ

Ιταλία: Πρώην γερουσιαστής παραδέχτηκε χρηματισμό από τον Μπερλουσκόνι

Ιταλία: Πρώην γερουσιαστής παραδέχτηκε χρηματισμό από τον Μπερλουσκόνι

Ο πρώην γερουσιαστής του κόμματος Ιταλία των Αξιών Σέρτζιο Ντε Γκρεγκόριο παραδέχθηκε σήμερα ότι χρηματίστηκε από τον Σίλβιο Μπερλουσκόνι με 3 εκατομμύρια ευρώ για να σταματήσει να στηρίζει, το 2008, την κυβέρνηση του Ρομάνο Πρόντι και ζήτησε να υπάρξει ένας «εξωδικαστικός συμβιβασμός» από την εισαγγελία της Νάπολης.

Η εισαγγελία έκανε δεκτό το αίτημα. Ο Ντε Γκρεγκόριο θεωρείται πιθανό να καταδικασθεί σε ένα χρόνο και οκτώ μήνες φυλάκιση, χωρίς να χρειαστεί να αντιμετωπίσει καμία δικάσιμο.

«Η περίπτωσή μου δεν είναι ασφαλώς η μοναδική και ο κόσμος αυτό πρέπει να το αντιληφθεί. Στην βουλή και στην γερουσία βρίσκεται σε εξέλιξη μια συνεχής διαπραγμάτευση αξιωμάτων, με την σχετική επιβράβευση» δήλωσε ο «μετανοημένος» Ιταλός πολιτικός.

Αναμένεται να αποφασισθεί αν θα πρέπει να παραπεμφθεί σε δίκη για διαφθορά, ο πρώην πρωθυπουργός Μπερλουσκόνι, που φέρεται να κατέβαλε 2 εκατομμύρια ευρώ στον Ντε Γκρεγκόριο χωρίς να το δηλώσει και να συνέβαλε επίσης καθοριστικά ο δωρολήπτης να λάβει ακόμη 1 εκατομμύριο ευρώ υπό την μορφή της επίσημης κρατικής χρηματοδότησης του Ιταλού γερουσιαστή και πολιτικού κινήματος που είχε δημιουργήσει.