Προειδοποιεί το ΝΑΤΟ ο Καρζάι

Newsbomb

Ο πρόεδρος του Αφγανιστάν Χαμίντ Καρζάι κάλεσε σήμερα τη δύναμη του ΝΑΤΟ που επιχειρεί στη χώρα του να αποφεύγει τις "καθημερινές...

Ο πρόεδρος του Αφγανιστάν Χαμίντ Καρζάι κάλεσε σήμερα τη δύναμη του ΝΑΤΟ που επιχειρεί στη χώρα του να αποφεύγει τις "καθημερινές δολοφονίες" αμάχων προειδοποιώντας ότι η δύναμη αυτή θα αντιμετωπίσει "σοβαρά προβλήματα", αν κατά τις επιθέσεις της συνεχίσει να πλήττει χωρικούς.

Η ανακοίνωση της αφγανικής προεδρίας εκδόθηκε αμέσως μετά την ανακοίνωση της αστυνομίας ότι εννέα παιδιά σκοτώθηκαν χθες στην ανατολική επαρχία Κουνάρ --το τελευταίο επεισόδιο μιας σειράς προσφάτων περιστατικών που στοιχίζει τη ζωή αθώων πολιτών στη χώρα.

"Υπογραμμίζω μια ακόμη φορά ότι η Διεθνής Δύναμη Αρωγής για την Ασφάλεια (ISAF) του ΝΑΤΟ πρέπει να περιοριστεί στα στρατόπεδα και τα κρησφύγετα των τρομοκρατών, διαφορετικά με αυτές τις καθημερινές δολοφονίες αμάχων η δύναμη αυτή θα δημιουργήσει από μόνη της σοβαρά προβλήματα", τονίζει ο Καρζάι.

Οι αφγανικές δυνάμεις αναλαμβάνουν από φέτος τον έλεγχο της ασφάλειας σε λίγες αλλά βασικές περιοχές από τις ξένες δυνάμεις. Η μεταβίβαση από τις ξένες δυνάμεις της ευθύνης για την ασφάλεια σε όλη τη χώρα θα έχει ολοκληρωθεί το 2014.

Σήμερα ο αφγανικός στρατός αριθμεί 152.000 στρατιώτες. Η κυβέρνηση προτίθεται να αυξήσει τον αριθμό τους σε 208.000 έως το 2013.

Πέρυσι τουλάχιστον 800 Αφγανοί στρατιώτες σκοτώθηκαν στις επιχειρήσεις κατά της εξέγερσης των Ταλιμπάν.

ΜΕΛΟΣ ened Monetized by DPG Digital Media Group ©2010-2024 ⚡ Newsbomb.gr - All rights reserved