ΚΟΣΜΟΣ

Ντομινίκ Στρος Καν: Δεν έχω κανένα πρόβλημα με τις γυναίκες

Ντομινίκ Στρος Καν: Δεν έχω κανένα πρόβλημα με τις γυναίκες

Παρά τις περιπέτειες με τη δικαιοσύνη για σεξουαλική επίθεση και συμμετοχή σε κύκλωμα πορνείας, ο Ντομινίκ Στρος Καν δήλωσε σε συνέντευξή του στο CNN, ότι δεν έχει «ιδιαίτερο πρόβλημα με τις γυναίκες».


Ο πρώην επικεφαλής του ΔΝΤ ρωτήθηκε από τον δημοσιογράφο του αμερικανικού δικτύου αν έχει «κάποιο πρόβλημα με τις γυναίκες». Ο Στρος Καν απάντησε δύο φορές αρνητικά, προσθέτοντας ότι αντιθέτως άλλο είναι το πρόβλημα, ότι «δεν κατάλαβε πως αυτό που περιμένει ο κόσμος από έναν πολιτικό πολύ υψηλού επιπέδου είναι διαφορετικό απ' αυτό που μπορεί να κάνει ο καθένας».

«Έκανα αυτό το λάθος να πιστεύω ότι μπορεί κανείς να έχει δημόσια ζωή και ιδιωτική ζωή μαζί, χωρίς σχέση ανάμεσά τους», σημείωσε ο DSK. «Είχα άδικο επειδή οι άνθρωποι δεν περιμένουν αυτό το είδος της ετερόδοξης συμπεριφοράς από την πλευρά κάποιου που έχει πολιτικές ευθύνες».

«Δεν ήθελα να πληρώσω αυτό το τίμημα και τελικά το πλήρωσα δύο φορές. Στο εξής, τα προβλήματα της γαλλικής πολιτικής είναι πίσω μου», είπε ο πρώην υποψήφιος των Σοσιαλιστών για τη γαλλική προεδρία, ο οποίος αναγκάσθηκε να μην συμμετάσχει στις εκλογές του 2012.

«Συνέβη κάτι που αφορούσε την ιδιωτική ζωή και εξακολουθώ να πιστεύω ότι αυτό που συνέβη σ' εκείνο το δωμάτιο ξενοδοχείου αφορά την ιδιωτική ζωή, εκτός αν ένας εισαγγελέας σας λέει πως θα σας απαγγελθεί κατηγορία επειδή κάνατε κάτι και αυτός έχει τις αποδείξεις», εξήγησε αναφερόμενος στο περιστατικό στο ξενοδοχείο Σοφιτέλ, για το οποίο κατηγορήθηκε για το βιασμό της καμαριέρας Ναφισάτου Ντιαλό. Ο εισαγγελέας της Νέας Υόρκης ήρε τελικά τις κατηγορίες επειδή αμφέβαλε για την αξιοπιστία της καμαριέρας. Μια εμπιστευτική οικονομική συμφωνία, η οποία συνήφθη τον περασμένο Δεκέμβριο ανάμεσα στον Στρος Καν και την κατήγορό του, τακτοποίησε το αστικό μέρος της υπόθεσης.

«Ήμουν έτοιμος να πάω στην (αστική) δίκη», τόνισε, προσθέτοντας ότι οι δικηγόροι του τον συμβούλευσαν να μην το κάνει. «Οι δικηγόροι μου, μου είπαν: 'θα πάρει τέσσερα χρόνια και θα σας κοστίσει πιο ακριβά σε δικαστικά έξοδα (...) ακόμη κι αν κερδίσετε».