«Βαρόμετρο ευτυχίας» σκοπεύει να εγκαταστήσει δήμαρχος πόλης

Newsbomb

Μία γιγαντοοθόνη, η οποία θα μεταδίδει σε πραγματικό χρόνο το «βαρόμετρο ευτυχίας» των Λιθουανών, σκοπεύει να εγκαταστήσει μπροστά από το δημαρχείο ο δήμαρχος του Βίλνιους, Αρτούρας Ζουόκας.

Η γιγαντοοθόνη θα καταγράφει το επίπεδο ευτυχίας μεταξύ των 520.000 κατοίκων της πόλης με την εμφάνιση ενός αριθμού -στην κλίμακα 1 ώς 10- που θα αντιπροσωπεύει τη μέση διάθεση των κατοίκων, όπως αυτή θα καταγράφεται από την ψήφο που θα στέλνουν μέσω κινητού ή υπολογιστή.

«Αυτό το βαρόμετρο είναι ένα εξαιρετικό εργαλείο για τους πολιτικούς. Αν πάρουμε μία απόφαση και δούμε μία ραγδαία πτώση στη διάθεση των πολιτών, τότε θα καταλάβουμε ότι έχουμε κάνει κάποιο μεγάλο λάθος» δήλωσε ο Αρτούρας Ζουόκας.

Διεθνής δημοσκόπηση που διενήργησε το 2011 η Ένωση WIN -ένα δίκτυο εταιρειών δημοσκοπήσεων- διαπίστωσε ότι οι Λιθουανοί, που χτυπήθηκαν έντονα από την χρηματοπιστωτική κρίση του 2008-2009, είναι από τους πιο δυστυχισμένους ανάμεσα στους πολίτες 58 χωρών που συμμετείχαν στην έρευνα. Μόνο η Σερβία, τα Παλαιστινιακά Εδάφη, η Αίγυπτος και η Ρουμανία είναι σε χαμηλότερες θέσεις στην κατάταξη.

ΜΕΛΟΣ ened Monetized by DPG Digital Media Group ©2010-2024 ⚡ Newsbomb.gr - All rights reserved