ΚΟΣΜΟΣ

Aλβανική διασπορά: Yπογραφές για ενοποίηση Αλβανών στα Βαλκάνια

Aλβανική διασπορά: Yπογραφές για ενοποίηση Αλβανών στα Βαλκάνια

Οι Αλβανοί άρχισαν μια μαζική εκστρατεία για τη συλλογή ενός εκατομμυρίου υπογραφών, προκειμένου να πραγματοποιήσουν πίεση στη διεθνή κοινότητα για την υλοποίηση των στόχων τους- την ενοποίηση όλων των Αλβανών των Βαλκανίων σε ένα κράτος.

Για το θέμα αυτό έγινε δημοσιοποίηση από τη νοτιοσλαβική τηλεόραση των Σκοπίων, Κανάλ 5.

«Μέχρι το Νοέμβριο θα πρέπει να συλλεχθούν πάνω από ένα εκατομμύριο υπογραφές από τους Αλβανούς που ζουν έξω από το αλβανικό κράτος και αποτελούν την «Φυσική Αλβανία», δήλωσε ο Κότσο Ντανάι- Koço Danaj, πρόεδρος του κινήματος», σε συνέντευξή του στο Μόναχο.

Η νοτιοσλαβική τηλεόραση των Σκοπίων αναφέρει ότι η ΕΕ αντιτίθεται σθεναρά στο έργο του Ντανάι, όπως διαβάζουμε στο Βαλκανικό περισκόπιο.

Η κατάσταση των υπογραφών, προγραμματίζεται να αποσταλεί στις κυβερνήσεις της Γερμανίας, της Βρετανίας και της Αυστρίας. Η συλλογή των υπογραφών ξεκίνησε, ήδη, πριν από δύο ημέρες στο Μόναχο της Γερμανίας.

Σχέδιο του Κότσο Ντανάι είναι η δημιουργία της λεγόμενης «Φυσικής Αλβανίας» [Μεγάλης Αλβανίας] από εδάφη της σημερινής Αλβανίας, του Κοσσυφοπεδίου, του Νοτιοσλαβικού κράτους των Σκοπίων, της Ελλάδας και της Σερβίας. Σύμφωνα με τον εμπνευστή της Μεγάλης Αλβανίας το κράτος αυτό πρέπει να σχηματισθεί μέσα στο 2013 και θα συμβάλλει στη σταθεροποίηση και την πρόοδο στην περιοχή των Βαλκανίων...