ΗΠΑ προς Ρωσία: «Δεν θα επιβάλουμε θανατική ποινή στον Σνόουντεν»

Newsbomb

Την διαβεβαίωση της αμερικανικής δικαιοσύνης στη ρωσική κυβέρνηση ότι οι ΗΠΑ δεν πρόκειται να επιδιώξουν την καταδίκη του Έντουαρντ Σνόουντεν σε θάνατο έδωσε ο γενικός εισαγγελέας των Ηνωμένων Πολιτειών, Έρικ Χόλντερ, στα πλαίσια διμερών επαφών για το θέμα.

Σε επιστολή του με ημερομηνία 23 Ιουλίου, ο κ. Χόλντερ σημειώνει ότι οι κατηγορίες τις οποίες αντιμετωπίζει ο κ. Σνόουντεν δεν επισύρουν τη θανατική ποινή.

Ωστόσο ακόμη και αν του απαγγελθούν στο μέλλον κατηγορίες οι οποίες να τιμωρούνται, σε περίπτωση ενοχής με την εσχάτη των ποινών, ο κ. Χόλτνερ δεσμεύεται ότι ο 30χρονος πρώην συνεργάτης της Υπηρεσίας Εθνικής Ασφάλειας των ΗΠΑ δεν θα εκτελεστεί.

Στην αίτησή του για χορήγηση πολιτικού ασύλου στη Ρωσία, ο κ. Σνόουντεν επικαλείται τον κίνδυνο να βασανισθεί και στη συνέχεια να αντιμετωπίσει τη θανατική ποινή σε περίπτωση που επιστρέψει στις ΗΠΑ.

Η επιστολή του αμερικανού γενικού εισαγγελέα εστάλη, σύμφωνα με το πρακτορείο Associated Press, στο ρώσο υπουργό Δικαιοσύνης Αλεξάντερ Βλαντιμίροβιτς Κονοβάλοφ.

ΜΕΛΟΣ ened Monetized by DPG Digital Media Group ©2010-2024 ⚡ Newsbomb.gr - All rights reserved