ΚΟΣΜΟΣ

Γκρούεφσκι: Η αδικία του Βουκουρεστίου δεν πρέπει να μας αποθαρρύνει..

Γκρούεφσκι: Η αδικία του Βουκουρεστίου δεν πρέπει να μας αποθαρρύνει..

Την αδικία της συνθήκης του Βουκουρεστίου την έχουμε υποστεί δύο φορές, τόνισε ο πρωθυπουργός του νοτιοσλαβικού κράτους στην τέταρτη διάσκεψη στα Σκόπια της Σλαβικής Διασποράς.

Πρόσθεσε ότι ο λαός του νοτιοσλαβικού κράτους δεν πρέπει να αποθαρρύνεται και να συνεχίσει να εργάζεται και να αγωνίζεται για την κατοχύρωση του ονόματος της «Μακεδονίας», τη διατήρηση της ταυτότητας και της γλώσσας του ως «μακεδονικής», αλλά και των παραδόσεων και της πολιτιστικής κληρονομιάς.

Πρέπει όλοι μαζί ενωμένοι να εργαστούμε από κοινού, διότι η χώρα βρίσκεται μπροστά σε μεγάλες προκλήσεις, είπε ο Γκρούεφσκι στο δείπνο που παρέθεσε η Σλαβική Διασπορά το Σάββατο το βράδυ κατά τη λήξη του τριήμερου συνεδρίου.

Δεν παρέλειψε να τονίσει ότι οι μετανάστες πρέπει να έχουν λόγο σε ότι συμβαίνει στο εσωτερικό της χώρας, όπως διαβάζουμε στο Βαλκανικό περισκόπιο.

«Ως πρωθυπουργός της χώρας αυτής θα προσπαθήσω να διευρύνω τις δυνατότητες που παρέχονται στη διασπορά, ώστε να κάνουν περισσότερα πράγματα», είπε ο Γκρούεφσκι.