ΚΟΣΜΟΣ

Το απόγευμα η συγκέντρωση συμπαράστασης στον Μπερλουσκόνι

Το απόγευμα η συγκέντρωση συμπαράστασης στον Μπερλουσκόνι

Για τις 6 το απόγευμα είναι προγραμματισμένη στο κέντρο της Ρώμης η συγκέντρωση που διοργανώνει η ιταλική κεντροδεξιά σε ένδειξη συμπαράστασης στον Σίλβιο Μπερλουσκόνι, ο οποίος -σύμφωνα με πληροφορίες- αναμένεται να δώσει το παρών.

Όπως αναφέρουν τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης, περίπου 500 πούλμαν μεταφέρουν στην ιταλική πρωτεύουσα διαδηλωτές, οι οποίοι πρόκειται να εκφράσουν την αντίθεσή τους στην καταδίκη του μεγιστάνα πρώην πρωθυπουργού.

Σήμερα το βράδυ ή το αργότερο αύριο oι εκπρόσωποι του κεντροδεξιού Λαού της Ελευθερίας στην Βουλή και στην Γερουσία, Ρενάτο Μπορουνέττα και Ρενάτο Σκιφάνι, είναι πολύ πιθανό να μεταβούν στο προεδρικό μέγαρο), για συνάντηση με τον ιταλό πρόεδρο Τζόρτζιο Ναπολιτάνο.

Έχοντας στη διάθεσή τους τις παραιτήσεις των βουλευτών και των γερουσιαστών του κόμματος, Σκιφάνι και Μπορουνέττα προτίθετνται να ζητήσουν από τον Ναπολιτάνο να επιλέξει την οδό της απονομής χάριτος στον Μπερλουσκόνι.

Όπως γράφει σήμερα η εφημερίδα «Λα Ρεπούμπλικα», ο ιταλός πρόεδρος είναι σε διαρκή επαφή με τον πρωθυπουργό Ενρίκο Λέτα, με στόχο «τον καθορισμό μιας κοινής γραμμής».

«Θα παρακολουθήσω πολύ προσεκτικά το κλίμα και το περιεχόμενο της κινητοποίησης της κεντροδεξιάς», δήλωσε από την πλευρά του ο Λέτα.
Τις ώρες αυτές, σύμφωνα με πολλούς πολιτικούς παρατηρητές, κρίνεται το ίδιο το μέλλον της πολυκομματικής κυβέρνησης συνεργασίας.
Αν η συντηρητική παράταξη δεν κατεβάσει, άμεσα, τους τόνους της πολιτικής αντιπαράθεσης, ο πρωθυπουργός της Ιταλίας φέρεται να είναι αποφασισμένος να επιλέξει την οδό της παραίτησης.