ΚΟΣΜΟΣ

Κέρι: Οι ΗΠΑ χτίζουν το διεθνή συνασπισμό κατά της Συρίας

Κέρι: Οι ΗΠΑ χτίζουν το διεθνή συνασπισμό κατά της Συρίας

Η Γαλλία και οι αραβικές χώρες βρίσκονται στον πυρήνα του διεθνούς συνασπισμού που συγκροτούν οι Ηνωμένες Πολιτείες για ενδεχόμενες αεροπορικές επιθέσεις κατά της Συρίας, όπως δήλωσε ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Τζον Κέρι.


Ο Κέρι υπεραμύνθηκε των επιθέσεων κατά της Δαμασκού για να «τιμωρηθεί» το καθεστώς για τη «σφαγή» με τα χημικά όπλα στις 21 Αυγούστου ενώπιον της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής των Αντιπροσώπων και υπογράμμισε ότι «χτίζουμε ένα συνασπισμό με άλλες χώρες, ανάμεσά τους και αυτές του Αραβικού Συνδέσμου».

«Χώρες έχουν εκφράσει τη βούλησή τους για δράση» είπε ο Κέρι αναφέροντας «τη Σαουδική Αραβία, τα Εμιράτα, το Κατάρ, την Τουρκία και τη Γαλλία», ο οποίος επέμεινε ότι το Παρίσι θέλησε το ίδιο να συμμαχήσει με την Ουάσινγκτον για μια πιθανή στρατιωτική δράση κατά της Συρίας.

Ο Κέρι επανέλαβε ότι σε καμία περίπτωση η χώρα του δε θα στείλει χερσαίες δυνάμεις και δε θα εμπλακεί στον εμφύλιο πόλεμο.

Σύμφωνα με τον Αμερικανό υπουργό, οι ΗΠΑ επικοινώνησαν με περίπου 100 χώρες, οι 57 από τις οποίες αναγνωρίζουν ότι ο πρόεδρος Άσαντ έκανε χρήση χημικών όπλων.

Για ένα πράγμα δήλωσε σίγουρος ο Κέρι: ότι «οι τρεις κύριοι υποστηρικτές του Άσαντ είναι το Ιράν, η Χεζμπολάχ και η Ρωσία και ότι προκαλεί φρίκη στον υπόλοιπο κόσμο αυτό που συμβαίνει στη Συρία».

Διαβάστε επίσης:

Παγκόσμια οικονομία και Συρία στο επίκεντρο των G20 στη Ρωσία

ΗΠΑ: Πρώτο «ναι» για επέμβαση στη Συρία

Ροή Ειδήσεων