Πρωθυπουργός Σερβίας: Η ανταλλαγή εδαφών θα φέρει ειρήνη στην περιοχή

Newsbomb

«Το Κοσσυφοπέδιο αποτελεί ειδική περιοχή, αλλά δεν είναι ανεξάρτητο κράτος και ότι η παρούσα κατάστασή του είναι μόνο μια προσωρινή λύση» δήλωσε ο πρωθυπουργός της Σερβίας, Ίβιτσα Ντάτσιτς.

«Δεχόμαστε ότι το Κοσσυφοπέδιο αποτελεί ειδική περιοχή, αλλά δεν είναι ανεξάρτητο. Η Σερβία επιθυμεί να συμμετάσχει στη ρύθμιση της ύπαρξης του συγκεκριμένου εδάφους», δήλωσε ο Ντάτσιτς.

Σε συνέντευξη που έδωσε στην τηλεόραση ‘Atlas’ του Μαυροβουνίου, ο Ντάτσιτς, εκτίμησε ότι μόνο η ανταλλαγή εδαφών, η Κοιλάδα του Πρέσεβο με το βόρειο Κοσσυφοπέδιο θα εξασφαλίσουν τη σταθερή ειρήνη στην περιοχή.

«Η ανταλλαγή εδαφών είναι η τελική λύση για την περιοχή, μια λύση για διαρκή ειρήνη», είπε ο πρωθυπουργός της Σερβίας προσθέτοντας ότι οι Αλβανοί θέλουν να αγοράσουν περιοχές και σε άλλα κράτη.

Η συνέντευξη αυτή την οποία παραχώρησε ο πρωθυπουργός της Σερβίας με την ευκαιρία της επίσκεψης στην πρωτεύουσα του Μαυροβουνίου, Ποντγκόριτσα, μεταδόθηκε και σε αλβανικά μέσα ενημέρωσης στα οποία επισημάνθηκαν οι δηλώσεις του Ντάτσιτς, ότι η Σερβία και το Κοσσυφοπέδιο δεν είναι εχθροί.

«Ο Θάτσι δεν είναι εχθρός μου, είναι απλά αντίπαλός μου», είπε χαρακτηριστικά για τον πρωθυπουργό του Κοσσυφοπεδίου.

ΜΕΛΟΣ ened Monetized by DPG Digital Media Group ©2010-2024 ⚡ Newsbomb.gr - All rights reserved