ΚΟΣΜΟΣ

Ο «Σεισμός» σκόρπισε το θάνατο στη Συρία

Ο «Σεισμός» σκόρπισε το θάνατο στη Συρία

Επίθεση εναντίον δύο στρατηγικών στρατιωτικών βάσεων στα βορειοδυτικά εξαπέλυσαν σήμερα Σύροι αντικαθεστωτικοί, σε μία από τις πιο σφοδρές μάχες που έχουν σημειωθεί στην περιοχή αυτή εδώ και μήνες, όπως ανακοίνωσε μια μη κυβερνητική οργάνωση.


Η επιχείρηση με την κωδική ονομασία «Σεισμός», που συνεχιζόταν μέχρι το απόγευμα, εξαπολύθηκε εναντίον των βάσεων Ουάντι Ντέιφ και Χαμιντίγε στην επαρχία Ιντλίμπ. Οι εξεγερμένοι πολιορκούν τις βάσεις αυτές εδώ και περίπου ένα χρόνο, όπως ανέφερε το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Τουλάχιστον 10 στρατιώτες σκοτώθηκαν και τρία άρματα μάχης καταστράφηκαν από ρουκέτες και όλμους που εβλήθησαν από τους αντάρτες, διευκρίνισε η ίδια πηγή.

Σημειώνεται ότι η Ουάντι Ντέιφ, στην οποία υπάρχει αποθηκευμένη σημαντική ποσότητα όπλων και υλικού, είναι μαζί με την Χαμιντίγε οι τελευταίες βάσεις που βρίσκονται ακόμη στα χέρια του συριακού στρατού στην περιοχή.

Τα ελικόπτερα του τακτικού στρατού «έριξαν από την πλευρά τους βόμβες εναντίον των εξεγερμένων γύρω από τις βάσεις», σύμφωνα με το Παρατηρητήριο.

Στο μεταξύ, ο συριακός στρατός κατάφερε να ανοίξει εντελώς τον μοναδικό δρόμο ανεφοδιασμού μεταξύ του κέντρου της Συρίας και του Χαλεπιού, στο βορρά, ο οποίος είχε καταστραφεί από τον εμφύλιο.