ΚΟΣΜΟΣ

Ντάφι: Όλοι επιθυμούσαν το θάνατο του Κένεντι

Ντάφι: Όλοι επιθυμούσαν το θάνατο του Κένεντι

Ο δικηγόρος Τζακ Ντάφι, πρώην μέλος της Επιτροπής του Τέξας έκανε αποκαλύψεις σε αποκλειστική του συνέντευξη στο ΡΣ «Η Φωνή της Ρωσίας» , σχετικά με τα αίτια της δολοφονίας του Προέδρου Κένεντι.

Στο νέο του βιβλίο «The Man From 2063» ο Ντάφι, παράθεσε νέα αποδεικτικά στοιχεία και εξέφρασε τους συλλογισμούς τους για το τι θα ήταν η Αμερική σήμερα, αν ζούσε ο Κένεντι.

« Πιστεύω ότι στη συνωμοσία συμμετείχαν μέλη της CIA, εκπρόσωποι μαφιόζικων ομάδων και Κουβανοί, που ήταν αντίθετοι στον Κάστρο. Υπάρχουν πολλές αποδείξεις ότι οι άνθρωποι αυτοί ήταν μπλεγμένοι στη συνωμοσία» είπε ο κ. Ντάφι.

«Υπάρχουν αποδεικτικά στοιχεία, που δείχνουν ότι ο Οσβαλντ δεν ήταν ο μόνος σκοπευτής. Πιστεύω ότι ο Οσβαλντ ήταν «δόλωμα» που χρησιμοποιήθηκε από εκείνους, που διοργάνωσαν στην πραγματικότητα τη δολοφονία του Προέδρου».

Και συνεχίζει:

«Η CIA είχε λόγους να απαλλαχθεί από τον Κένεντι - εκεί ήταν δυσαρεστημένοι με αυτό για πολλούς λόγους: για τις δράσεις της στον Ψυχρό Πόλεμο με τη Ρωσία και απέναντι στον Κάστρο. Η CIA ήθελε να απαλλαχθεί από τον Κάστρο, αλλά ο Πρόεδρος δεν το έκανε αυτό. Εκτός απ’ αυτό, λίγο πριν το θάνατό του, ο Κένεντι σχεδίαζε να καταφύγει στην επιχείρηση απόσυρσης των αμερικανικών στρατευμάτων από το Νότιο Βιετνάμ, ενώ η CIA ήταν εναντίον τέτοιας επιχείρησης. Έτσι, λοιπόν, η ΣΙΑ είχε πολλούς λόγους για την εξόντωση του Κένεντι» .

Ο δικηγόρος τέλος επισημαίνει πως «Λόγους για τη δολοφονία του Κένεντι είχε και η μαφία. Ο Ρόμπερτ Κένεντι αδελφός του Προέδρου, δίωκε φοβερά τους μαφιόζους. Φυλάκισε πολλά μέλη διαφόρων μαφιόζικων οργανώσεων, παρόλο που βοήθησαν τον Κένεντι να νικήσει στις εκλογές και να γίνει Πρόεδρος»

Και καταλήγει: « Πιστεύω ότι αν Κένεντι μπορούσε να επιζήσει, θα απέσυρε από εκεί τα στρατεύματά μας από το Βιετνάμ. Αλλά ο Τζόνσον έκανε ακριβώς το αντίθετο: έδωσε στον πόλεμο νέα κατεύθυνση και οι ΗΠΑ ηττήθηκαν, χάνοντας 58 χιλιάδες ζωές - και δεν είναι κατανοητό για ποιό πράγμα»