ΚΟΣΜΟΣ

Για χριστουγεννιάτικα ψώνια με τις κόρες του ο Ομπάμα

Για χριστουγεννιάτικα ψώνια με τις κόρες του ο Ομπάμα

Τα πρώτα του χριστουγεννιάτικα ψώνια έκανε το Σάββατο ο αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα, όπως και εκατομμύρια άλλοι Αμερικανοί, καθώς μετά τη γιορτή των Ευχαριστιών παραδοσιακά ξεκινά στις ΗΠΑ η χριστουγεννιάτικη περίοδος.

Ο Μπαράκ Ομπάμα μαζί με τις δύο κόρες του, Σάσα και Μαλία, πήγαν στο βιβλιοπωλείο Politics and Prose, που βρίσκεται σε μια πολυτελή συνοικία της Ουάσιγκτον, περίπου 7 χιλιόμετρα από τον Λευκό Οίκο.

Μία ημέρα μετά τη «Μαύρη Παρασκευή» στις ΗΠΑ, την πλέον εμπορική ημέρα του χρόνου στη χώρα οπότε τα καταστήματα κάνουν σημαντικές εκπτώσεις, ο Λευκός Οίκος ανέφερε ότι η εξόρμηση του αμερικανού προέδρου έγινε με την ευκαιρία του «Σαββάτου των μικρών επιχειρήσεων».

koress



Η ημέρα αυτή θεσπίστηκε ώστε να βοηθήσει τους τοπικούς, μικρούς καταστηματάρχες να αντιμετωπίσουν την εξάπλωση των αλυσίδων των εμπορικών καταστημάτων.

Ντυμένος με πουλόβερ και ένα καφέ, δερμάτινο σακάκι ο Ομπάμα πέρασε περίπου 20 λεπτά ψάχνοντας για βιβλία. Συχνά μιλούσε με τους άλλους πελάτες, ενώ οι κόρες του κοίταζαν βιβλία σε άλλα ράφια.

Τελικά ο αμερικανός πρόεδρος δήλωσε ότι αγόρασε «έναν μακρύ κατάλογο» βιβλίων «για όλες τις ηλικίες, από 5 ως 52 ετών».
Έπειτα από περίπου μισή ώρα στο βιβλιοπωλείο, ο αμερικανός πρόεδρος έφυγε αφού ευχήθηκε «καλές γιορτές» στους υπόλοιπους πελάτες, οι οποίοι τον χειροκρότησαν.