Αυξάνεται ο αριθμός θυμάτων και ζημιών στην Ιαπωνία
Ανυπολόγιστες είναι οι απώλειες τόσο σε ανθρώπινο παράγοντα, αλλά και σε υλικές ζημίες, μετά τον καταστροφικό σεισμό των 8.9 της κλίμακας Ρίχτερ και το τσουνάμι που ακολούθησε στην Ιαπωνία και στις 11 Μαρτίου.
Έως σήμερα αναγνωρίστηκαν οι σωροί 9.811 ανθρώπων, αγνοούνται πάνω από 17.500 και πάνω από 3000 είναι οι τραυματίες.
Στα 300 εκατομμύρια δολάρια ανέρχονται οι υλικές ζημίες, εκτιμήσεις που ενδέχεται να αυξηθούν με το χρόνο.
Μόνο για την περιφέρεια Μιγιάγκι, οι αρχές δημοσιοποίησαν πληροφορίες σχετικά με περίπου 2.000 σορούς στο Διαδίκτυο, ελπίζοντας ότι οι συγγενείς θα συμβάλουν στην αναγνώριση των οικείων τους.
Στις περιφέρειες Μιγιάγκι και Ιουατέ, οι αρχές ενταφιάζουν σορούς και δεν τις αποτεφρώνουν ως είθισται στην Ιαπωνική παράδοση, καθώς τα κρεματόρια δεν μπορούν να αντεπεξέλθουν λόγω του υψηλού αριθμού των θυμάτων της καταστροφής.