Η Τουρκία θα αναλάβει την κατασκευή ελικοπτέρων Sikorsky

Newsbomb

Οι διαπραγματεύσεις με την εταιρεία Sikorsky έχουν σχεδόν ολοκληρωθεί για την παραγωγή των ελικοπτέρων στην Τουρκία.

Αφού ξεπεράστηκαν τα προβλήματα που προέρχονταν από την αμερικανική γραφειοκρατία η διαπραγμάτευση προχωρά και τέλος αυτού του μήνα ή τις αρχές του 2014 θα υπογραφεί η σχετική συμφωνία.

Τα ελικόπτερα αυτά γενικής χρήσης, που είναι 109 στον αριθμό, σύμφωνα με τον προγραμματισμό θα καλύψουν ανάγκες των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων, της στρατιωτικής αστυνομίας και το Υπουργείο Δασών.

Η Τουρκία επέμεινε στην παραγωγή ελικοπτέρων στη χώρα και η κύρια διαφορά με την αμερικανική εταιρεία ήταν η μεταφορά της τεχνολογίας και η ανταλλαγή των πληροφοριών. Σύμφωνα με το δημοσίευμα τα προβλήματα αυτά έχουν ξεπεραστεί.

Η συμφωνία προβλέπει ότι τα ελικόπτερα Sikorsky θα παράγονται στις εγκαταστάσεις της τουρκικής βιομηχανίας αεροδιαστήματος (TUSAŞ-Türk Havacılık ve Uzay Sanayii A.Ş).

Το συνολικό πρόγραμμα είναι ύψους 3,5 δις δολάρια και με την άδεια της αμερικανικής εταιρείας θα φτιάχνεται στην Τουρκία το σύνολο των εξαρτημάτων του ελικοπτέρου. Πολλές μικρές εγχώριες εταιρείες θα προσφέρουν τη στήριξή τους στην παραγωγή αυτή, όπως διαβάζουμε στο Βαλκανικό Περισκόπιο.

ΜΕΛΟΣ ened Monetized by DPG Digital Media Group ©2010-2024 ⚡ Newsbomb.gr - All rights reserved