ΚΟΣΜΟΣ

Ορθόδοξοι Χριστιανοί σε όλο τον κόσμο γιορτάζουν τα Χριστούγεννα

Ορθόδοξοι Χριστιανοί σε όλο τον κόσμο γιορτάζουν τα Χριστούγεννα

Εκατομμύρια Ορθόδοξοι Χριστιανοί γιόρτασαν σε κλίμα κατάνυξης τη Δευτέρα τα Χριστούγεννα, καθώς οι ανατολικές εκκλησίες συμπεριλαμβανομένης της Ρωσικής, τιμούν τη γέννηση του Χριστού σύμφωνα με το Ιουλιανό ημερολόγιο στις 6 Ιανουαρίου.


Περίπου 5.000 προσκυνητές παρακολούθησαν τη θεία λειτουργία στον καθεδρικό ναό του Χριστού στη Μόσχα, μια λειτουργία που αναμένεται να διαρκέσει πολλές ώρες μέσα στη νύχτα, όπου χοροστάτησε ο Ρώσος Πατριάρχης Κύριλλος παρόντος του πρώην προέδρου Ντμίτρι Μεντβέντεφ, ο οποίος είναι σήμερα πρωθυπουργός.

13505982

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν, ο οποίος έχει παρακολουθήσει τη θεία λειτουργία τακτικά κατά το παρελθόν στη ρωσική πρωτεύουσα, αυτή τη φορά βρέθηκε στο Σότσι της Μαύρης Θάλασσας. Η κρατική τηλεόραση μετέδωσε εικόνες του προέδρου Πούτιν, πλαισιωμένου από παιδιά να στέκεται στην πρώτη σειρά μιας κατάμεστης εκκλησίας που βρίσκεται κοντά στο Ολυμπιακό Στάδιο σε αυτό το θέρετρο της Μαύρης Θάλασσας.

13505980

Ο Πούτιν περιοδεύει στο Σότσι τις τελευταίες ημέρες για να επιθεωρήσει τις συνεχιζόμενες κατασκευαστικές εργασίες για τους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες που αναμένεται να ξεκινήσουν τον επόμενο μήνα .

Οι Ορθόδοξες εκκλησίες της Ρωσίας, της Σερβίας, της Γεωργίας και σε κάποια άλλα ανατολικοευρωπαϊκά κράτη συνεχίζουν να τηρούν το παλιό Ιουλιανό ημερολόγιο, το οποίο «λειτουργεί» 13 ημέρες πίσω από το Γρηγοριανό ημερολόγιο. Έτσι, η Γέννησης του Χριστού , που γιορτάζεται στις 25 Δεκεμβρίου στην δυτική Ευρώπη, την Αφρική, την Αμερική και αλλού , πέφτει σε αυτές τις χώρες στις 7 Ιανουαρίου.