Ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης διόρισε την... γυναίκα του!

Ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης διόρισε την... γυναίκα του!

Τα ηνία των δημοτικών ταμείων του δήμου της Νέας Υόρκης αναλαμβάνει η Τσάρλιν Μακρέι, η σύζυγος του νέου δημάρχου Μπιλ ντε Μπλάσιο, την οποία διόρισε ως επικεφαλής.

 

Το «Ταμείο του Δημάρχου για την προώθηση της Νέας Υόρκης », που θα ηγηθεί η Τσαρλίν Μακρέι, είναι ένας μη κερδοσκοπικός οργανισμός που ενθαρρύνει τις επενδύσεις του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα στους τομείς της νεολαίας, της υγείας, του περιβάλλοντος και των τεχνών. Το 2012, το Ταμείο είχε προϋπολογισμό ύψους 37 εκατομμυρίων δολαρίων.

Ο Δημοκρατικός δήμαρχος της Νέας Υόρκης, ο οποίος ανέλαβε τα καθήκοντά του στις αρχές Ιανουαρίου, έχει πει πολλές φορές ότι η σύζυγός του είναι «ο καλύτερος φίλος του» και «συνεργάτης» στην πολιτική.

Η σύζυγος του ντε Μπλάσιο είχε διαδραματίσει κεντρικό ρόλο στην προεκλογική του εκστρατεία και τον τελευταίο καιρό είχε αναπτυχθεί έντονη φημολογία για τη θέση που θα καταλάμβανε στη νέα δημοτική αρχή.

«Δεν βλέπω κάποιος άλλος να έχει καλύτερη κατανόηση της αποστολής της παρούσας δημοτικής αρχής από τη γυναίκα και σύντροφό μου, Τσαρλίν Μακρέι» είπε ο ντε Μπλάσιο ανακοινώνοντας το διορισμό της γυναίκας του σε μια θέση που είναι μη αμειβόμενη. «Αν υπάρχει ένα πράγμα που ξέρω από όλα τα χρόνια μαζί της είναι ότι αυτή και εγώ είμαστε ευτυχισμένοι όταν είμαστε ενωμένοι πίσω από έναν κοινό σκοπό», είπε ο ντε Μπλάσιο.

Η 60χρονη αφροαμερικανή Τσαρλίν Μακρέι είναι μια πολύ ισχυρή προσωπικότητα, που παρουσιάζεται ως συγγραφέας, μητέρα και αριστερή ακτιβίστρια. Η τοποθέτηση της σε μια σημαντική θέση του δήμου της Νέας Υόρκης είναι μια κίνηση εντελώς διαφορετική από τις πρακτικές του προηγούμενου δημάρχου Μάικλ Μπλούμπεργκ, του οποίου η σύντροφος δεν είχε κανένα ρόλο στην πόλη και ήταν ελάχιστα γνωστή στο ευρύ κοινό.