Ουκρανία: Στους 14 οι νεκροί από το αιματοκύλισμα-Κατεβαίνουν άρματα

Newsbomb

Δεκατέσσερις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από τις συγκρούσεις που συνεχίζονται στο Κίεβο μεταξύ αστυνομικών και αντικυβερνητικών διαδηλωτών, ανακοίνωσε η αστυνομία.

Οι έξι από τους νεκρούς ήταν αστυνομικοί. Μια εκπρόσωπος της αστυνομίας είπε ότι 7 πολίτες και 6 αστυνομικοί σκοτώθηκαν στις πολύωρες συγκρούσεις, ορισμένοι εκ των οποίων από σφαίρες. Ένας εκπρόσωπος των διαδηλωτών διευκρίνισε ότι άλλος ένας πολίτης τραυματίστηκε θανάσιμα, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των θυμάτων στα 14.

Η ουκρανική τηλεόραση μετέδωσε ότι δύο τεθωρακισμένα άρματα μεταφοράς προσωπικού κινούνται προς την πλατεία Ανεξαρτησίας, στο κέντρο της πρωτεύουσας, και οι διαδηλωτές εκτοξεύουν βόμβες μολότοφ εναντίον τους. Στις εικόνες που μετέδωσε η τηλεόραση διακρίνονται αστυνομικοί να ρίχνουν χειροβομβίδες κρότου-λάμψης στους διαδηλωτές από τους οποίους τους χωρίζει ένα φλεγόμενο οδόφραγμα από λάστιχα, ξύλα και σκηνές. Στο μεταξύ, ο ηγέτης της αντιπολίτευσης Βιτάλι Κλίτσκο μετέβη αργά απόψε το βράδυ στο γραφείο του προέδρου Βίκτορ Γιανουκόβιτς για συνομιλίες, όπως ανακοίνωσε η εκπρόσωπός του.

Διαβάστε επίσης:

Εκτός ελέγχου η κατάσταση στο Κίεβο

Φλέγεται το Κίεβο – ΔΕΙΤΕ LIVE

Εκτός ελέγχου η κατάσταση στο Κίεβο

ΜΕΛΟΣ ened Monetized by DPG Digital Media Group ©2010-2024 ⚡ Newsbomb.gr - All rights reserved