Περιπολίες στο αεροδρόμιο της Συμφερόπολης

Περιπολίες στο αεροδρόμιο της Συμφερόπολης

Περίπου 10 στρατιωτικοί που φορούν στολές χωρίς διακριτικά και ακόμη 30 φιλορώσοι πολίτες εξακολουθούν να περιπολούν σήμερα το απόγευμα μπροστά από το αεροδρόμιο της Συμφερόπολης στην Κριμαία, σύμφωνα με δημοσιογράφο του Γαλλικού Πρακτορείου, αν και οι ουκρανικές αρχές έχουν διαβεβαιώσει ότι έχουν θέσει υπό τον έλεγχό τους το αεροδρόμιο.

 

Τρεις Ουκρανοί αστυνομικοί συνομιλούσαν μεταξύ τους αγνοώντας τους στρατιωτικούς, οι οποίοι επίσης κουβέντιαζαν μεταξύ τους. Η πλειονότητα των στρατιωτικών, που φορούν στολές αλλά χωρίς διακριτικά, κρατούν Καλάσνικοφ και έχουν καλυμμένα τα πρόσωπά τους.

Στο εσωτερικό του αεροδρομίου οι επιβάτες προχωρούσαν ήρεμα στις διαδικασίες για την επιβίβασή τους στις πτήσεις προς το Κίεβο ή τη Μόσχα.

«Είμαστε εδώ για να μην επιτρέψουμε να έρθουν με αεροπλάνο από τη δυτική Ουκρανία φασίστες ή εξτρεμιστές», δήλωσε ένας από τους πολίτες που περιπολούν μαζί με τους στρατιώτες, ο 46χρονος Βλαντίμιρ που δήλωσε ότι είναι αξιωματικός εν αποστρατεία.

Νωρίτερα ο Αντρέι Παρούμπι γραμματέας του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας και Άμυνας είχε διαβεβαιώσει ότι το αεροδρόμιο βρίσκεται «εκ νέου υπό τον έλεγχο των ουκρανικών δυνάμεων ασφαλείας».

Διαβάστε επίσης: 

Γιανουκόβιτς: Δεν διέταξα την αστυνομία να ανοίξει πυρ

Γιανουκόβιτς: Οι φασίστες κατέλαβαν τη χώρα

Την έκδοση του Γιανουκόβιτς θα ζητήσει το Κίεβο από τη Μόσχα

Ουκρανία: Καταζητούνται 10 πρώην αξιωματούχοι του Γιανουκόβιτς

Αυτό είναι το πολυτελές σανατόριο όπου κρύβεται (;) ο Γιανουκόβιτς

Οι ελβετικές αρχές «παγώνουν» τα κεφάλαια του Γιανουκόβιτς

Μόσχα: «Κυβέρνηση των νικητών» η νέα κυβέρνηση στην Ουκρανία

Προστασία σε Γιανουκόβιτς σε ρωσικό έδαφος δίνει η Μόσχα!