ΚΟΣΜΟΣ

Αυστραλία: Τεράστια συμμετοχή στην παγκόσμια Ημέρα Καθαρισμού

Αυστραλία: Τεράστια συμμετοχή στην παγκόσμια Ημέρα Καθαρισμού

Είκοσι πέντε χρόνια συμπληρώνονται σήμερα από την καθιέρωση της Παγκόσμιας Ημέρας Καθαρισμού (Clean up the World Day) που ξεκίνησε το 1989 στην Αυστραλία.

Η ημέρα αυτή ξεκίνησε ως μία απλή ιδέα ενός παγκόσμιου καθαρισμού στο πλαίσιο μιας ετήσιας περιβαλλοντικής εκστρατείας και ήταν το αποτέλεσμα των συζητήσεων του Clean Up Australia και του Προγράμματος Περιβάλλοντος των Ηνωμένων Εθνών (UNEP).

clean-up-the-world-2007 low-res -30cm-72dpi

Από τότε η ιδέα του "Clean up the World" έχει εξαπλωθεί σε όλο τον κόσμο και ενώνει εκατοντάδες κοινότητες σε έναν παγκόσμιο καθαρισμό.

Όπως και τα προηγούμενα χρόνια έτσι και σήμερα στην εκστρατεία έλαβαν μέρος εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες για να καθαρίσουν την χώρα από πολλές χιλιάδες τόνους σκουπιδιών σε πάρκα, παραλίες, ποτάμια αλλά και δρόμους. Εθελοντές όλων των ηλικιων συγκέντρωσαν, μεταξύ άλλων, και τόννους από αποτσίγαρα τα φίλτρα των οποίων αφού καθαριστούν θα ανακυκλωθούν.

Ο Ίαν Κιέρμαν, που είχε την ιδέα, δεν κρύβει τον ενθουσιασμό του για την υποστήριξη που έχει από την πολυπολιτισμική αυστραλιανή κοινωνία.

"Οι μετανάστες", είπε, "είναι οι πρώτοι και καλύτεροι που ανταποκρίνονται στο κάλεσμα του καθαρισμού της χώρας".