ΚΟΣΜΟΣ

Φαμπιούς: Πιθανή η επιβολή κυρώσεων στη Μόσχα

Φαμπιούς: Πιθανή η επιβολή κυρώσεων στη Μόσχα

Οι ηγέτες των χωρών μελών της ΕΕ που πρόκειται να συναντηθούν εκτάκτως στις Βρυξέλλες αύριο Πέμπτη για να συζητήσουν σχετικά με την κατάσταση στην Ουκρανία, ενδεχομένως να αποφασίσουν την επιβολή κυρώσεων στη Ρωσία αν δεν έχει υπάρξει "αποκλιμάκωση" μέχρι τότε, δήλωσε σήμερα ο γάλλος υπουργός Εξωτερικών Λοράν Φαμπιούς.


Ο Φαμπιούς είπε στο γαλλικό τηλεοπτικό δίκτυο BFM TV ότι αυτού του τύπου τα μέτρα μπορεί να περιλαμβάνουν πάγωμα θεωρήσεων αδειών εισόδου στην ΕΕ, πάγωμα των περιουσιακών στοιχείων ιδιωτών και πάγωμα των συνομιλιών σχετικά με τους οικονομικούς δεσμούς με τη Ρωσία.

"Ας ξεκινήσουμε τον διάλογο, αλλά ταυτόχρονα αύριο διεξάγεται έκτακτη Σύνοδος Κορυφής της ΕΕ και αύριο μπορεί να ψηφιστούν κυρώσεις, αν δεν υπάρξει αποκλιμάκωση. Αναμένω και ελπίζω ότι η Ρωσία θα μας ενημερώσει σήμερα ότι υπάρχει προοπτική διαλόγου με μία ομάδα επαφής", είπε ο Φαμπιούς αναφερόμενος στις προτάσεις για τον σχηματισμό μίας διεθνούς "ομάδας επαφής" που θα απαρτίζεται από τους μεγαλύτερους εμπλεκόμενους στην ουκρανική κρίση.

Τις δηλώσεις αυτές έκανε ο Φαμπιούς πριν από τις συνομιλίες με τους ομολόγους του από τη Ρωσία, τις ΗΠΑ, την Ουκρανία και άλλες χώρες στο περιθώριο της Συνόδου για τον Λίβανο στη γαλλική πρωτεύουσα.