ΚΟΣΜΟΣ

Κάμερον: Να ακυρωθεί η σύνοδος της G8 στο Σότσι

Κάμερον: Να ακυρωθεί η σύνοδος της G8 στο Σότσι

Να ακυρώσει τη σύνοδο της G8 που είναι προγραμματισμένη για τον ερχόμενο Ιούνιο, στο ρωσικό θέρετρο Σότσι, οφείλει η Ομάδα των Επτά (G7) πιο ανεπτυγμένων βιομηχανικά κρατών του πλανήτη, όπως δήλωσε τη Δευτέρα (24/03) ο πρωθυπουργός της Βρετανίας από τη Χάγη, όπου βρίσκεται για να παραστεί στη Σύνοδο για την Πυρηνική Ασφάλεια.

«Πρέπει να καταστήσουμε σαφές ότι δεν θα γίνει μια σύνοδος της G8 φέτος στη Ρωσία. Αυτό είναι ξεκάθαρο», δήλωσε ο Κάμερον, προσθέτοντας: «Οι προετοιμασίες για την σύνοδο του Ιουνίου έχουν ήδη ανασταλεί».
Ερωτηθείς σχετικά με τη συγκέντρωση ρωσικών στρατιωτικών δυνάμεων κατά μήκος των συνόρων της Ρωσίας με την Ουκρανία, ο Κάμερον εξέφρασε την «έντονη ανησυχία του» και διεμήνυσε ότι η όποια περαιτέρω εισβολή του ρωσικού στρατού θα πυροδοτήσει την επιβολή νέου κύματος κυρώσεων κατά της Μόσχας.

«Πρέπει να στείλουμε ένα πολύ σαφές μήνυμα στη ρωσική κυβέρνηση και στον πρόεδρο Πούτιν ότι θα ήταν εντελώς απαράδεκτο να προχωρήσει περισσότερο εντός του εδάφους της Ουκρανίας και ότι αυτό θα πυροδοτούσε την επιβολή επιπλέον κυρώσεων από την Ευρωπαϊκή Ένωση, τις Ηνωμένες Πολιτείες και από άλλες χώρες. Πρέπει να είναι πολύ σαφές αυτό» είπε ο Ντέιβιντ Κάμερον, ο οποίος θα πάρει μέρος και στη Σύνοδο Κορυφής της G7 που θα πραγματοποιηθεί στο περιθώριό αυτής για την Πυρηνική Ασφάλεια.

Διαβάστε ακόμα:

Συμφωνία Μέρκελ- Κάμερον για κυρώσεις στη Ρωσία