ΚΟΣΜΟΣ

Γκαγιέ: Αποζημίωση 15.000 ευρώ από το «Closer»

Γκαγιέ: Αποζημίωση 15.000 ευρώ από το «Closer»

Με το ποσό των 15.000 ευρώ θα αποζημιώσει την ηθοποιό, Ζιλί Γκαγιέ, το περιοδικό Closer, για τη δημοσίευση φωτογραφιών που αποκάλυπταν τη σχέση της με τον Γάλλο πρόεδρο, Φρανσουά Ολάντ.

Το δικαστήριο της Ναντέρ, δυτικού προαστίου του Παρισιού, καταδίκασε, επίσης, το εβδομαδιαίο περιοδικό να δημοσιεύσει την καταδικαστική απόφαση στο εξώφυλλό του, σύμφωνα με την απόφαση η οποία έγινε γνωστή στο Γαλλικό Πρακτορείο.
Η ηθοποιός και κινηματογραφική παραγωγός ζητούσε αποζημίωση ύψους 50.000 ευρώ.

Το Closer είχε προκαλέσει «σεισμό» στην πολιτική σκηνή και τα μέσα ενημέρωσης δημοσιεύοντας στις 10 Ιανουαρίου φωτογραφίες του αρχηγού του κράτους και της Ζιλί Γκαγιέ, που είχαν φωτογραφηθεί χωριστά μπροστά από μια παρισινή πολυκατοικία, σε απόσταση εκατό μέτρων από το προεδρικό Μέγαρο των Ηλυσίων.

Ο πρόεδρος εικονιζόταν να φθάνει με σκούτερ, φορώντας κράνος ώστε να μην αναγνωριστεί.

«Ένα αληθινό κυνήγι οργανώθηκε εναντίον της πελάτισσάς μου», είχε δηλώσει στις 6 Μαρτίου στη διάρκεια μιας ακροαματικής συνεδρίασης ο συνήγορος της ηθοποιού Ζαν Ενοσί. Μετά τη δημοσίευση των φωτογραφιών, «πολιορκήθηκε από ένα σμήνος φωτογράφων είχε κανείς την εντύπωση ότι γινόταν ένα κυνήγι καταδίωξης, ότι υπήρχε ένα θήραμα», είχε συμπληρώσει.

Το Closer είχε επικαλεστεί από την πλευρά του το δικαίωμα στην ενημέρωση. Στο άρθρο ετίθεντο σαφώς τα ζητήματα της "ασφάλειας του προέδρου" και της "υποχρέωσης διαφάνειας" έναντι των Γάλλων, υπογράμμισε η Ντελφίν Παντό, συνήγορος του περιοδικού.

Διαβάστε επίσης:

Νέα μήνυση της Γκαγιέ σε παπαράτσι