ΚΟΣΜΟΣ

Στο ΠΝ της Ρωσίας τα δελφίνια μάχης της Κριμαίας

Στο ΠΝ της Ρωσίας τα δελφίνια μάχης της Κριμαίας

Τα δελφίνια μάχης της Κριμαίας θα βοηθήσουν τους δύτες του ρωσικού υπουργείου Εκτάκτων Αναγκών να εντοπίζουν εκρηκτικά στον βυθό της Μαύρης Θάλασσας, ανέφερε στο RIA Novosti εργαζόμενος του Ωκεανογραφικού Κέντρου της Σεβαστούπολης, ο οποίος θέλησε να διατηρήσει την ανωνυμία του.

Τα δελφίνια μάχης εκπαιδεύονταν μέσω προγραμμάτων για το ουκρανικό ναυτικό πριν από την πτώση της Σοβιετικής Ένωσης, και ο στρατός της χώρας ανανέωσε τα εν λόγω προγράμματα το 2012.

«Σχεδιάζουμε τα δελφίνια μας να εκπαιδεύονται μαζί με τους δύτες του υπουργείου Εκτάκτων Αναγκών στο να εντοπίζουν αντικείμενα ή όπλα στον βυθό» είπε η ίδια πηγή και πρόσθεσε ότι κύρια αποστολή των δελφινιών είναι να παραμείνουν στον στόλο της Ρωσίας. «Η αποστολή αυτή μεταφράζεται σε έρευνα για αντικείμενα στον θαλάσσιο πυθμένα, περιπολία στη θαλάσσια περιοχή, εντοπισμό υποβρυχίων κ.λπ.»

Αξίζει να σημειωθεί ότι σήμερα υπάρχουν μόνο δύο κέντρα εκπαίδευσης δελφινιών μάχης στον κόσμο: Στο Σαν Ντιέγκο και στη Σεβαστούπολη. Η χρησιμοποίηση άλλων ζώων στο ρωσικό ναυτικό παραμένει απόρρητο θέμα.

ΠΗΓΗ Η ΡΩΣΙΑ ΤΩΡΑ

Διαβάστε επίσης

Το μοναδικό υποβρύχιο της Ουκρανίας εντάχθηκε στο Ρωσικό ΠΝ