ΚΟΣΜΟΣ

Ο Φάρατζ «θαυμάζει» τον Πούτιν αλλά...

Ο Φάρατζ «θαυμάζει» τον Πούτιν αλλά...

Ο ηγέτης του αντιευρωπαϊκού Κόμματος Ανεξαρτησίας του Ηνωμένου Βασιλείου (UKIP), Νάιτζελ Φάρατζ, δήλωσε ότι θαυμάζει τον πρόεδρο της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν και τον «ευφυή» τρόπο με τον οποίο χειρίστηκε την κρίση στη Συρία, όπως δήλωσε σε μια συνέντευξή του η οποία δημοσιεύτηκε σήμερα.


Όταν ερωτήθηκε για ποιον ηγέτη τρέφει μεγαλύτερη εκτίμηση, ο Φάρατζ δήλωσε στο περιοδικό GQ: «Ως χειριστή, όχι ως άνθρωπο, θα έλεγα τον Πούτιν».

Αναφερόταν ειδικά στον «τρόπο που διαχειρίστηκε το συριακό θέμα: Ευφυής. Όχι ότι εγκρίνω [τον Πούτιν] από πολιτικής άποψης. Πόσοι [Ρώσοι] δημοσιογράφοι βρίσκονται τώρα στη φυλακή;», είπε ο Φάρατζ.

Ο Πούτιν διατήρησε στην εξουσία τον Σύρο πρόεδρο Μπασάρ αλ-Άσαντ, εμπόδισε κατ’ επανάληψη τις προσπάθειες του ΟΗΕ να επιβάλει κυρώσεις στη Δαμασκό και προμηθεύει με όπλα τη συριακή κυβέρνηση, εν μέσω του εμφυλίου πολέμου στον οποίο τα τελευταία τρία χρόνια έχουν χάσει τη ζωή τους πάνω από 146.000 άνθρωποι, σχολιάζει το πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς.

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης της Βρετανίας Νικ Κλεγκ, ο οποίος την περασμένη εβδομάδα τέθηκε αντιμέτωπος με τον Φάρατζ σε μια τηλεοπτική πολιτική συζήτηση ενόψει των ευρωεκλογών, επέκρινε έντονα τα σχόλια του ηγέτη του αντιευρωπαϊκού κόμματος.

«Νομίζω απλώς πως είναι αλλόκοτο το ότι ο Νάιτζελ Φάρατζ προφανώς θαυμάζει (. . .) τον Βλαντίμιρ Πούτιν, ο οποίος ήταν ο κύριος χορηγός και προστάτης ενός από τους πιο βίαιους δικτάτορες όλων των εποχών, του προέδρου Άσαντ», δήλωσε ο Κλεγκ στους δημοσιογράφους.

Ο Φάρατζ έχει αποδοκιμάσει τον τρόπο με τον οποίο η Ευρωπαϊκή Ένωση διαχειρίστηκε την ουκρανική κρίση, υποστηρίζοντας ότι ώθησε τη Ρωσία να επέμβει και ότι η ΕΕ έχει «αίμα στα χέρια της».

Διαβάστε επίσης: ΣΟΚ: Τι λέει ο Νάιτζελ Φάρατζ για Κύπρο - Γερμανία (vid)