ΚΟΣΜΟΣ

ΗΠΑ: Ο Μπους ζωγράφισε Πούτιν και Μέρκελ! (photos)

ΗΠΑ: Ο Μπους ζωγράφισε Πούτιν και Μέρκελ! (photos)

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν, αλλά και η Γερμανίδα καγκελάριος Άγγελα Μέρκελ είναι μεταξύ των ηγετών που επέλεξε να αποτυπώσει στον καμβά του - ως ερασιτέχνης ζωγράφος - ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ Τζορτζ Μπους, ο οποίος πραγματοποίησε την πρώτη του έκθεση.

Ο 43ος πρόεδρος των ΗΠΑ, που αποκάλυψε ότι τους τελευταίους μήνες έχει ανακαλύψει ένα νέο πάθος στη ζωγραφική, παρουσίασε στο αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο τα 24 πορτραίτα παγκόσμιων ηγετών που έχει φιλοτεχνήσει με την υπογραφή «43» και τα οποία εκτίθενται στην Προεδρική Βιβλιοθήκη Τζορτζ Μπους στο Ντάλας, στο Τέξας των ΗΠΑ με τίτλο: «Η τέχνη της ηγεσίας: Η προσωπική διπλωματία ενός προέδρου».
Οι πρώην πρόεδροι της Γαλλίας Νικολά Σαρκοζί και Ζακ Σιράκ, ο Βρετανός πρωθυπουργός Τόνι Μπλερ, ο Αφγανός πρόεδρος Χαμίντ Καρζάι, ο Τσέχος Βάτσλαβ Χάβελ, ο Ιταλός Σίλβιο Μπερλουσκόνι, ο Ισραηλινός Εχούντ Ολμέρτ και ο Δαλάι Λάμα είναι μερικοί από τους ηγέτες που επέλεξε να ζωγραφίσει ο Μπους.

Εξάλλου στην έκθεση θα παρουσιαστεί ένα πορτρέτο του πατέρα του Τζορτζ Μπους του πρεσβύτερου, καθώς και μια αυτοπροσωπογραφία του.

Σε συνέντευξη που του πήρε η κόρη του, Τζένα Μπους Χέιγκερ, η οποία εργάζεται ως δημοσιογράφος στο αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο NBC, ο Τζορτζ Μπους ο νεότερος αναφέρθηκε στον πρώην πρωθυπουργό της Βρετανίας, Μπλερ, ως «έναν σοβαρό άνθρωπο και αξιόπιστο φίλο».

Αντίθετα για τον Πούτιν είπε ότι «γίνεται ολοένα και πιο νευρικός. Θεωρεί τις ΗΠΑ εχθρό και τον κόσμο ένα μέρος όπου οι ΗΠΑ κερδίζουν και η Ρωσία χάνει ή το αντίθετο. Προσπάθησα να τον κάνω να εγκαταλείψει αυτή την άποψη».

Υπενθυμίζεται πάντως πως σε μια άλλη συνέντευξή του επίσης στο NBC τον προηγούμενο Νοέμβριο ο Μπους είχε δηλώσει: «Μπορείτε να πείτε ότι δεν είμαι ζωγράφος, όμως πιστεύω ότι είμαι».

Εμείς πάλι – κρίνοντας από τα έργα - θα λέγαμε ότι ίσως πρέπει να αναθεωρήσει…

Διαβάστε ακόμα:

Ο Τζορτζ Μπους το έριξε στη... ζωγραφική και διοργανώνει έκθεση