ΚΟΣΜΟΣ

Φάλαγγα στρατιωτικών οχημάτων με τη ρωσική σημαία στο Σλαβιάνσκ

Φάλαγγα στρατιωτικών οχημάτων με τη ρωσική σημαία στο Σλαβιάνσκ

Τρία ελαφρά τεθωρακισμένα άρματα και ένα όχημα με ρωσική σημαία που μεταφέρει ενόπλους με στολές χωρίς διακριτικά εθεάθησαν στους δρόμους της πόλης Κραματόρσκ της ανατολικής Ουκρανίας, σύμφωνα με φωτορεπόρτερ του Γαλλικού Πρακτορείου Ειδήσεων, και κατευθύνθηκαν προς την πόλη Σλαβιάνσκ, που βρίσκεται σε απόσταση λίγων χιλιομέτρων βόρεια.


Το πρακτορείο ειδήσεων Interfax-Ukraina μετέδωσε ότι πρόκειται για οχήματα που συμμετέχουν στην "αντιτρομοκρατική επιχείρηση" της ουκρανικής ηγεσίας, τα οποία εισήλθαν στην πόλη, αποκλείσθηκαν από φιλορώσους διαδηλωτές και στη συνέχεια κατελήφθησαν.

Το ουκρανικό υπουργείο Αμυνας απάντησε στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων ότι "κανένα τεθωρακισμένο όχημα του στρατού δεν έχει καταληφθεί στο ουκρανικό έδαφος" και παρέπεμψε στο υπουργείο εσωτερικών που αρνήθηκε να κάνει σχόλιο.

Οι άνδρες επί των τεθωρακισμένων αρμάτων φορούσαν στρατιωτικές στολές χωρίς διακριτικά, αλλά με τις πορτοκαλί και μαύρες κορδέλες του Τάγματος του Αγίου Γεωργίου, της υψηλότερης διάκρισης των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων. Ορισμένοι φορούσαν μαύρες κουκούλες.

ss-140415-ukraine-troops-01a.nbcnews-ux-1280-900

Κατελήφθη το Δημαρχείο στο Ντονέτσκ

Ενοπλοι φιλορώσοι αυτονομιστές κατέλαβαν την έδρα της δημοτικής αρχής στην πόλη Ντονέτσκ της ανατολικής Ουκρανίας, δήλωσε εκπρόσωπος του δημοτικού συμβουλίου.

ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΧΤΕΣ Η «ΑΝΤΙΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚΗ» ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ

Χτες το απόγευμα οι ουκρανικές δυνάμεις ανακατέλαβαν αρχικά τον έλεγχο του αεροδρομίου της πόλης Κραματόρσκ, στην ανατολική Ουκρανία, από τους φιλορώσους μαχητές, αναφέρει σε ανακοίνωση που δόθηκε στη δημοσιότητα από το γραφείο του ο μεταβατικός πρόεδρος της Ουκρανίας Ολεξάντρ Τουρτσίνοφ.

Πληροφορίες κάνουν λόγο για νεκρούς και τραυματίες κατά την εξέλιξη της επιχείρησης στα ανατολικά. Η ρωσική τηλεόραση μεταδίδει πως τέσσερα άτομα σκοτώθηκαν σε συγκρούσεις μεταξύ του στρατού και φιλορώσων στην επαρχία Ντονέτσκ.

Διαβάστε επίσης:

Ξεκίνησε η επιχείρηση του ουκρανικού στρατού

Ουκρανία: «Ειδική επιχείρηση» κατά των αυτονομιστών στην πόλη Κραματόρ

Ουκρανία: Μια φάλαγγα θωρακισμένων βρίσκεται 40 χλμ πριν το Σλαβιάνσκ

Το Κίεβο στέλνει άμυαλους πρώην διαδηλωτές στην «κρεατομηχανή»