ΚΟΣΜΟΣ

Ο Ομπάμα θα μεταβεί στην Πολωνία πριν από την σύνοδο του G7

Ο Ομπάμα θα μεταβεί στην Πολωνία πριν από την σύνοδο του G7

Ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών Μπαράκ Ομπάμα θα μεταβεί στην Πολωνία τον Ιούνιο, στο πλαίσιο των εν εξελίξει διαβουλεύσεων των Ηνωμένων Πολιτειών με τους συμμάχους τους, δήλωσε ο εκπρόσωπός του Λευκού Οίκου την Τετάρτη.

Στη Βαρσοβία, ο Ομπάμα θα πραγματοποιήσει διμερείς συναντήσεις και θα συμμετάσχει με άλλους ηγέτες στον εορτασμό της Ημέρα της Ελευθερίας, που σηματοδοτεί την 25η επέτειο της απομάκρυνσης της Πολωνίας από τον κομμουνισμό, δήλωσε ο Τζέι Κάρνει.

Ο Ομπάμα θα μεταβεί κατόπιν στις Βρυξέλλες για τη σύνοδο των ηγετών της Ομάδας των G-7 το διήμερο 4 και 5 Ιουνίου. Η συνάντηση μετατέθηκε και θα γίνει στις Βρυξέλλες, αφότου οι ηγέτες της G-7 συμφώνησαν να ακυρώσουν τη σύνοδο κορυφής της G-8 στο Σότσι λόγω της προσάρτησης της χερσονήσου Κριμαίας από τη Ρωσική Ομοσπονδία.

Οι ηγέτες της G-7 θα συζητήσουν τις κοινές οικονομικές προσπάθειες, θέματα ασφάλειας, ενώ στην ατζέντα θα υπάρξει η ανάπτυξη και το θέμα της Ουκρανίας. Ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών στη συνέχεια θα μεταβεί στη Γαλλία για να συμμετάσχει στους εορτασμούς της 70ης επετείου της D-Day στις 6 Ιουνίου.

Διαβάστε επίσης:

Θα πληρώσουμε και τα δάνεια του Μεγάρου Μουσικής;

Να τα λεφτά για τους σεισμόπληκτους της Κεφαλονιάς

Η ευρωπαϊκή ελίτ στο Μέγαρο την ώρα αποκάλυψης νέου σκανδάλου!