ΚΟΣΜΟΣ

Βίντεο που σοκάρει: Οι τελευταίες στιγμές πριν από το μοιραίο ναυάγιο

Βίντεο που σοκάρει: Οι τελευταίες στιγμές πριν από το μοιραίο ναυάγιο

Ενα συγκλονιστικό βίντεο ντοκουμέντο διάρκειας 17 λεπτών από το ναυάγιο του πλοίου Sewol, έρχεται στο φως της δημοσιότητας.

Το βίντεο τράβηξε μαθητής λίγο πριν το πλοίο βυθιστεί στα παγωμένα νερά, παρασύροντας στο θάνατο 188 άτομα.

Φαίνεται καθαρά η σύγχυση που επικρατούσε μέσα στο πλοίο, όσο αυτό έγερνε και χανόταν μέσα στη θάλασσα και κανείς δεν ήξερε τι ακριβώς συνέβαινε.

Οι μαθητές, ακολουθώντας τις οδηγίες του πληρώματος, έμειναν μέσα στην καμπίνα τους.

Όπως αναφέρουν και οι New York Times, κάποιοι από τους μαθητές ακούγονται σοκαρισμένοι, άλλοι αστειεύονται καθώς δεν έχουν προφανώς ακόμα αντιληφθεί τι ακριβώς συμβαίνει και τη σοβαρότητα της κατάστασης. Άλλοι γελούσαν, άλλοι φώναζαν, άλλοι έκαναν πλάκα λέγοντας «γινόμαστε Τιτανικός;», άλλοι είχαν πανικοβληθεί και ζητούσαν σωσίβια. Ωστόσο όσο η ώρα περνούσε τα γέλια αντικαταστάθηκαν από φωνές αγωνίας και πανικού.

Ένα παιδί ακούγεται να λέει «να πάρω τη μαμά μου τηλέφωνο; Μαμά, αυτό μοιάζει σαν το τέλος μου». Άλλοι μαθητές στέλνουν μηνύματα στις οικογένειές τους. Σε κάποια σημεία του βίντεο ακούγονται και οι οδηγίες του πληρώματος που ζητούν από τους μαθητές να μείνουν στις καμπίνες τους.

Το συγκλονιστικό βίντεο του Su-hyeon που δυστυχώς τελικά έχασε τη ζωή του στο ναυάγιο, κλείνει με τη φωνή ενός παιδιού να λέει: «Φοβάμαι...».

Σε ένα δεύτερο βίντεο φαίνεται ένας από τους επιβάτες του μοιραίου πλοίου Sewol να προσπαθεί να σπάσει το τζάμι της καμπίνας του για να μην πνιγεί.

Ο απελπισμένος μαθητής χτυπάει με μανία το τζάμι προσπαθώντας να το σπάσει, καθώς το φέρι βυθίζεται.

Διαβάστε επίσης:

Κορέα: Ο καπετάνιος που έφθασε πρώτος στο ναυάγιο καταγγέλει (vid)

Νότια Κορέα: Η φωτογραφία που σόκαρε ένα ολόκληρο έθνος (pic)