ΚΟΣΜΟΣ

Ρωσία: Απειλούνται σταθερότητα και ειρήνη στην Ευρώπη

Ρωσία: Απειλούνται σταθερότητα και ειρήνη στην Ευρώπη

Αν η διεθνής κοινότητα δεν απαντήσει «όπως πρέπει» στις μαζικές παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων που διαπράττονται στην Ουκρανία, θα απειλειθεί η σταθερότητα και η ειρήνη στην Ευρώπη, σύμφωνα με έκθεση που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα υπό μορφή "Λευκής Βίβλου" από το υπουργείο Εξωτερικών της Ρωσίας.

Στην έκθεση περιλαμβάνεται κατάλογος "μαζικών" παραβιάσεων των ανθρωπίνων δικαιωμάτων από "τις υπερεθνικιστικές, εξτρεμιστικές και νεοναζιστικές δυνάμεις" και έκκληση για "διεθνή αντίδραση" χωρίς προκατάληψη, σε αντίθετη περίπτωση "οι συνέπειες θα είναι καταστροφικές για την ειρήνη, τη σταθερότητα και την εδραίωση της δημοκρατίας στην Ευρώπη".

Ο κατάλογος "επιτρέπει τη διαπίστωση του μαζικού χαρακτήρα αυτών των παραβιάσεων", αναφέρεται στην εισαγωγή της 80σέλιδης έκθεσης.

"Η κύρια αποστολή της Λευκής Βίβλου είναι να προσελκύσει την προσοχή στα γεγονότα της διεθνούς κοινότητας και των κυριότερων διεθνών θεσμών, καθώς και των μη κυβερνητικών οργανώσεων, που μέχρι στιγμής δεν έχει αποδώσει την δέουσα και χωρίς προκατάληψη προσοχή σε αυτήν την προβληματική", αναφέρεται στο κείμενο, το οποίο, σύμφωνα με το Κρεμλίνο, παρουσιάσθηκε στον πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν.

Διαβάστε επίσης:

Μάχες σώμα με σώμα έξω απ’ το Σλαβιάνσκ