ΚΟΣΜΟΣ

Συρία: Τουλάχιστον 14 νεκροί από την ανατίναξη του ιστορικού ξενοδοχείου Carlton

Συρία: Τουλάχιστον 14 νεκροί από την ανατίναξη του ιστορικού ξενοδοχείου Carlton

Οι σύροι αντάρτες ανατίναξαν σήμερα το ιστορικό ξενοδοχείο Carlton στο κέντρο του Χαλεπιού, προκαλώντας τον θάνατο 14 στρατιωτών και μελών φιλοκυβερνητικών παραστρατιωτικών ομάδων που είχαν επιτάξει το ξενοδοχείο από την αρχή της σύρραξης στη Συρία, σύμφωνα με μια μη κυβερνητική οργάνωση.


«Τουλάχιστον 14 κυβερνητικοί στρατιώτες και βοηθητικοί σκοτώθηκαν όταν ταξιαρχίες ισλαμιστών εξεγερμένων ανατίναξαν το ιστορικό ξενοδοχείο Carlton στην παλιά πόλη του Χαλεπιού με μια μεγάλη ποσότητα εκρηκτικών τα οποία είχαν τοποθετήσει σε μια σήραγγα» την οποία είχαν σκάψει κάτω από το κτίριο, επεσήμανε το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

«Οι τρομοκράτες έβαλαν στο στόχαστρό τους το ξενοδοχείο Carlton προκαλώντας μια ισχυρή έκρηξη η οποία προκάλεσε την ολική καταστροφή του και την καταστροφή ιστορικών κτιρίων» που βρίσκονταν γύρω από αυτό, μετέδωσε το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο.

Την ευθύνη για την επίθεση αυτή ανέλαβε το Ισλαμικό Μέτωπο.

Το ξενοδοχείο Carlton, που βρίσκεται στην είσοδο της παλιάς πόλης του Χαλεπιού, ήταν μέχρι τον Ιούλιο του 2012 ένα από τα πιο πολυτελή κτίρια της πρώην οικονομικής πρωτεύουσας της Συρίας προτού αυτή καταστραφεί από τις μάχες. Αποτελούταν από ένα παλιό κομμάτι, ένα νοσοκομείο του 19ου αιώνα το οποίο είχε αποκατασταθεί και στο οποίο είχε προστεθεί μια σύγχρονη κατασκευή.

Η παλιά πόλη του Χαλεπιού, όπως κι ολόκληρη η πόλη, είναι χωρισμένη σε περιοχές που ελέγχουν οι εξεγερμένοι και σε άλλες που ελέγχει ο στρατός. Η πόλη του 13ου αιώνα βρίσκεται στο κομμάτι που ελέγχεται από τον στρατό, νότια μιας νοητής διαχωριστικής γραμμής, ενώ οι αντάρτες βρίσκονται βόρεια της παλιάς πόλης.

Διαβάστε επίσης:

Συρία: Το 80% των ανταρτών εγκατέλειψε τη Χομς