ΚΟΣΜΟΣ

Στην Κριμαία ο Πούτιν - Μάχες με νεκρούς στη Μαριούπολη

Στην Κριμαία ο Πούτιν - Μάχες με νεκρούς στη Μαριούπολη

Στην Σεβαστούπολη της Κριμαίας προσγειώθηκε αεροσκάφος το οποίο μεταφέρει τον πρόεδρο της Ρωσίας Βλάντιμιρ Πούτιν, όπως ανακοίνωσε το Κρεμλίνο και μεταδίδει το πρακτορείο Reuters.

Ο Πούτιν βρίσκεται στην Κριμαία για να συμμετάσχει στους εορτασμούς για την επέτειο της σοβιετικής νίκης επί της ναζιστικής Γερμανίας κατά το Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο. Η Σεβαστούπολη είναι η ιστορική βάση του ρωσικού Στόλου της Μαύρης Θάλασσας.

Ο ρώσος πρόεδρος, ο οποίος παρέστη σήμερα το πρωί στην παραδοσιακή στρατιωτική παρέλαση που πραγματοποιήθηκε στην Κόκκινη Πλατεία της Μόσχας, μεταβαίνει για πρώτη φορά στην ουκρανική χερσόνησο, η προσάρτηση της οποίας από τη Ρωσία το Μάρτιο καταγγέλθηκε από τους Δυτικούς. Καθώς τα μέσα ενημέρωσης είχαν αναφερθεί αυτή την εβδομάδα στην επικείμενη επίσκεψη του Πούτιν, η γερμανίδα καγκελάριος Άγγελα Μέρκελ είχε εκφράσει τη λύπη της για την εν λόγω πρωτοβουλία.

Την ίδια στιγμή στη Μαριούπολη, ουκρανικές δυνάμεις συγκρούστηκαν με φιλορώσους αποσχιστές ενόπλους στη Μαριούπολη της νοτιοανατολικής Ουκρανίας για τον έλεγχο του τοπικού αρχηγείου της αστυνομίας και κτηρίου του υπουργείου Εσωτερικών, τα οποία έχουν καταληφθεί από τους τελευταίους.

Το πρακτορείο Interfax-Ukraine κάνει λόγο για τουλάχιστον οκτώ νεκρούς κατά τη σύγκρουση.

Η αστυνομία, σύμφωνα με το πρακτορείο, προσπάθησε να ανακτήσει τον έλεγχο από τους φιλορώσους ενόπλους, όταν οι τελευταίοι άνοιξαν πυρ από το κτήριο του υπουργείου Εσωτερικών, το οποίο είχαν καταλάβει.

Η τοπική αστυνομία στην περιφέρεια του ανατολικού Ντονέτσκ, κέντρου της φιλορωσικής εξέγερσης κατά της κυβέρνησης του Κιέβου, αρνήθηκε να σχολιάσει τα γεγονότα.

Η Τετιάνα Ιγκνατσένκο, δημοσιογράφος στη Μαριούπολη, έκανε λόγο, σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, για εντατικές μάχες γύρω από τα κτήρια τα οποία έχουν καταλάβει οι φιλορώσοι αποσχιστές.

Μίλησε ακόμη για έναν νεκρό και έξι τραυματίες από την πλευρά των ανταρτών.

Οι ουκρανικές δυνάμεις έχουν εισέλθει με πολυάριθμα τεθωρακισμένα οχήματα στην πόλη, η οποία αποτελεί βασικό βιομηχανικό και διαμετακομιστικό κέντρο της Ουκρανίας, με πληθυσμό μισού εκατομμυρίου κατοίκων.

Διαβάστε επίσης:

Ουκρανία: Συγκρούσεις με νεκρούς στη Μαριούπολη