ΚΟΣΜΟΣ

Βρετανία: Πλουσιότεροι από ποτέ οι 1.000 πιο πλούσιοι Βρετανοί!

Βρετανία: Πλουσιότεροι από ποτέ οι 1.000 πιο πλούσιοι Βρετανοί!

Πλουσιότεροι από… ποτέ είναι οι 1000 πιο πλούσιοι Βρετανοί, καθώς ο συνολικός πλούτος τους «σκαρφάλωσε» στις 520 δισεκατομμύρια λίρες, παρουσιάζοντας άνοδο της τάξεως του 15,4% σε σχέση με πέρυσι!

Το συγκεκριμένο ποσό, μάλιστα, σύμφωνα με τους «Sunday Times» που δημοσίευσε τη σχετική λίστα, αντιστοιχεί στο 1/3 του ΑΕΠ της χώρας.

«Ποτέ δεν έχω δει τόσο θεαματική αύξηση», δήλωσε ο Φίλιπ Μπέρεσφορντ ο οποίος καταρτίζει τον κατάλογο αυτόν κάθε χρόνο από το 1989.

Ο συνολικός πλούτος των 1.000 πλουσιοτέρων ανθρώπων στη Βρετανία σχεδόν διπλασιάσθηκε από το 2009, όταν, εν μέσω της χρηματοπιστωτικής κρίσης, είχε αποτιμηθεί σε 258 δισεκατομμύρια λίρες.

Την ίδια ώρα, το κατά κεφαλήν ΑΕΠ στη Βρετανία, ένας δείκτης που χρησιμοποιείται για να προσδιορίσει τον μέσο όρο πλούτου του πληθυσμού, είναι – αντίθετα - φέτος σε πολύ χαμηλότερο επίπεδο από εκείνο του 2008, ενώ δεν αναμένεται να το ξεπεράσει πριν από το 2017, σύμφωνα με τα στοιχεία που δόθηκαν στη δημοσιότητα στις αρχές του Μαΐου.

Για να έχει κανείς ελπίδες να συμπεριληφθεί στη λίστα των «1.000» - στην πρώτη θέση της οποίας «στρογγυλοκάθονται» οι αδελφοί Γκόπισαντ και Σρίσαντ Χιντούζα με 11,9 δισεκατομμύρια λίρες - πρέπει να διαθέτει περιουσία τουλάχιστον 85 δισεκατομμυρίων λιρών (έναντι 80 δισεκατομμυρίων το 2008 και πριν από το ξέσπασμα της παγκόσμιας κρίσης). Πρωτοεμφανιζόμενοι στη λίστα, οι Σαμ και Νταν Χάουζερ, οι δημιουργοί του Grand Theft Auto, καθώς και τέσσερις από τους δημιουργούς του Candy Crush Saga.

Αξίζει, τέλος, να σημειωθεί ότι σύμφωνα με έρευνα που δόθηκε στη δημοσιότητα το περασμένο Σάββατο, η Βρετανία διαθέτει τη μεγαλύτερη συγκέντρωση δισεκατομμυριούχων ανά κάτοικο στον κόσμο, με 104 δισεκατομμυριούχους (σε στερλίνες).

Διαβάστε ακόμα:

Πάμελα Άντερσον: Αποκάλυψε τον ομαδικό βιασμό της! (photos)

Νέα Υόρκη: Μηχανή ζυμαρικών τεμάχισε το χέρι του! (video)

Φλόριντα: Αδέσποτη σφαίρα καρφώθηκε στη βερμούδα του! (photos)

Καλιφόρνια: Περίεργα ερωτικά... γούστα τον έστειλαν στο νοσοκομείο! (photo)

Φλόριντα: Αλιγάτορας βοήθησε στη σύλληψη εγκληματία!

Αϊόβα: Δε φαντάζεστε τι βρήκε μέσα στο μπέργκερ της! (photo)

Λίβερπουλ: Ήθελε να μπει φυλακή για δωρεάν εκπαίδευση και δείτε τι έκανε! (photos)

Χαμένο Boeing: Το πρώτο βιβλίο με ανατρεπτική θεωρία για την εξαφάνισή του!