ΚΟΣΜΟΣ

Κλώτσησε διαδηλωτή και... πήρε αναρρωτική για πρήξιμο

Κλώτσησε διαδηλωτή και... πήρε αναρρωτική για πρήξιμο

Αίσθηση προκαλεί στην Τουρκία η αναρρωτική άδεια που πήρε ο σύμβουλος του Ταγίπ Ερντογάν για πόνους στο πόδι με το οποίο είχε κλωτσήσει διαδηλωτή στη Σόμα στις διαμαρτυρίες των συγγενών των αδικοχαμένων ανθρακωρύχων της πόλης.

Η εικόνα του Γιουσούφ Γιερκέλ που κλωτσάει τον διαδηλωτή στην πόλη Σόμα έκανε τον γύρο του κόσμου φουντώνοντας την οργή κατά της κυβέρνησης Ερντογάν.

Ο Γιερκέλ δεν ζήτησε ποτέ συγνώμη για το περιστατικό, αλλά σε δήλωσή του εξέφρασε τη λύπη του που δεν συγκρατήθηκε μπροστά σε όλες τις προσκλήσεις και τις προσβολές και τις επιθέσεις που δέχτηκε εκείνη την ημέρα.

Η αναρρωτική είναι διάρκειας μιας εβδομάδας και η διάγνωση των γιατρών αναφέρει ευρήματα πόνου και πρηξίματος στο γόνατο. Διατάχθηκε μάλιστα έρευνα και για τον γιατρό που χορήγησε την αναρρωτική άδεια.

Οι προσαγωγές για την υπόθεση του αμαρτωλού ορυχείου έχουν ξεπεράσει τις 30 ενώ μεταδίδονται πληροφορίες και για νέο κύμα συλλήψεων.

Ήδη, οκτώ άτομα έχουν προφυλακιστεί, μεταξύ τους και ο γενικός διευθυντής της εταιρείας που διαχειρίζεται το ορυχείο αλλά και ο ίδιος ο διευθυντής του.

Διαβάστε επίσης: Ερντογάν: Δεν τον άγγιξε το σκάνδαλο της διαφθοράς