ΚΟΣΜΟΣ

Με το φόβο της Λεπέν, ο Βαλς προχωρά σε φορολογικές μειώσεις

Με το φόβο της Λεπέν, ο Βαλς προχωρά σε φορολογικές μειώσεις

Την επομένη της νίκης του Εθνικού Μετώπου στις ευρωεκλογές, ο πρωθυπουργός της Γαλλίας Μανουέλ Βαλς, ο οποίος έκανε λόγο για "σεισμό", δήλωσε "πεπεισμένος ότι η Ευρώπη μπορεί να ξαναβρεί τον προσανατολισμό της", ενώ στο εσωτερικό πολιτικό πεδίο απέκλεισε το ενδεχόμενο παραίτησης ή διάλυσης της Εθνοσυνέλευσης και εμφανίσθηκε αποφασισμένος για νέες φορολογικές μειώσεις.


"Δεσμεύθηκα σε αυτήν την προεκλογική εκστρατεία λόγω της πίστης προς την ευρωπαϊκή υπόθεση, διότι είμαι πεπεισμένος ότι η θέση της Γαλλίας είναι στην Ευρώπη. Είμαι πεπεισμένος ότι η Ευρώπη μπορεί να ξαναβρεί τον προσανατολισμό της για να στηρίξει περισσότερο την οικονομική ανάπτυξη και την απασχόληση, κάτι που δεν κάνει εδώ και χρόνια", δήλωσε ο γάλλος πρωθυπουργός στο ραδιοφωνικό δίκτυο RTL.

Στο εσωτερικό πεδίο, και αποκλείοντας παραίτηση ή διάλυση της γαλλικής Εθνοσυνέλευσης, ο Μανουέλ Βαλς δήλωσε ότι δεν θα υπάρξει αλλαγή του οδικού χάρτη. "Χρειάζεται χρόνος, και εγώ ζητώ χρόνο. Δεν πρόκειται να χαλαρώσουμε την επαγρύπνηση, να αποποιηθούμε των ευθυνών μας, να αφήσουμε χώρο για την άκρα δεξιά", είπε.

"Δεν μπορούμε να παίζουμε εδώ και χρόνια με τη φορολογία για να αποφύγουμε την μείωση των δημοσίων δαπανών...Χρειάζονται νέες φορολογικές μειώσεις, κυρίως του φόρου εισοδήματος", είπε εξηγώντας ότι "οι φόροι έχουν γίνει αβάσταχτοι για τα λαϊκά και τα μεσαία στρώματα".

"Η πενταετία πρέπει να ολοκληρωθεί. Δεν θα συμβάλουμε στην κρίση ταυτότητας, στην ηθική κρίση που διέρχεται η Γαλλία, με την αποσταθεροποίηση των εκλογών, με μία χώρα που δεν θα μπορεί να κυβερνηθεί", είπε ο Μανουέλ Βαλς.

"Δεν έχουμε άλλη αποστολή από τη συνέχιση του έργου μας για την ανάκαμψη της χώρας. Εάν δεν το πράτταμε, δεν θα βρισκόμασταν στο ύψος των ευθυνών μας", είπε χαρακτηρίζοντας ανησυχητική "τη μαζική αποχή των ψηφοφόρων του Σοσιαλιστικού Κόμματος".

Διαβάστε επίσης: Ευρωεκλογές 2014: Έκτακτη σύσκεψη στη γαλλική προεδρία