ΚΟΣΜΟΣ

Σουλτς: Φαβορί για την προεδρία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής ο Γιούνκερ

Σουλτς: Φαβορί για την προεδρία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής ο Γιούνκερ

Φαβορί για την ανάληψη της προεδρίας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής θεωρεί τον υποψήφιο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, Ζαν-Κλοντ Γιουνκέρ, ο υποψήφιος των Σοσιαλιστών Μάρτιν Σουλτς, ζητώντας παράλληλα να μπει τέλος στη διαμάχη για το πρόσωπο του επόμενου Προέδρου.

«Πολλοί σοσιαλδημοκράτες, συντηρητικοί και άλλοι είναι έτοιμοι να εκφράσουν την εμπιστοσύνη τους σε μια νέα Ευρωπαϊκή Επιτροπή υπό τον Ζαν-Κλοντ Γιουνκέρ, εφόσον αυτή αναλάβει το έργο της με τόλμη και ενισχύσει έτσι την Ευρώπη και τα μέλη της», δηλώνει ο κ. Σουλτς στην ηλεκτρονική έκδοση του Der Spiegel και τονίζει ότι δεν θα πρέπει να επιτρέπουμε να παρασυρόμαστε από κομματικά συμφέροντα.

«Δεν είναι καιρός για κομματική πολιτική. Η προεκλογική εκστρατεία έχει τελειώσει», σημειώνει χαρακτηριστικά και τάσσεται υπέρ ενός μεγάλου συνασπισμού για την Ευρώπη, ο οποίος, όπως διευκρινίζει, επιβάλλεται από τις συνθήκες: «Η σύγκρουση στην Ουκρανία, η μεγάλη ανεργία σε πολλές χώρες και η ενίσχυση των ευρωσκεπτικιστών στις εκλογές, πρέπει να αποτελεί αφύπνιση για όλους τους δημοκράτες. Χρειαζόμαστε μια ευρεία συμμαχία, προκειμένου να ανταποκριθούμε στις προκλήσεις και να ανακτήσουμε την χαμένη εμπιστοσύνη», τονίζει χαρακτηριστικά ο κ. Σουλτς.

Διαβάστε ακόμα:

Βρετανία: Η καινούρια, χλιδάτη άμαξα της Ελισάβετ