ΚΟΣΜΟΣ

Ουκρανία: Λουκέτο σε τρία συνοριακά φυλάκια με τη Ρωσία

Ουκρανία: Λουκέτο σε τρία συνοριακά φυλάκια με τη Ρωσία

Τρία φυλάκια στη μεθόριο με τη Ρωσία εγκατέλειψαν οι συνοριοφύλακες στο ανατολικό τμήμα της Ουκρανίας, μετά τις επιθέσεις αυτονομιστών, ζητώντας παράλληλα το μερικό τους κλείσιμο, ενώ αξίωσαν και την αποστολή ενισχύσεων από το στρατό.

Τα συνοριακά φυλάκια Τσερβονοπαρτιζάνκς, Ντολτζάνσκι και Τσερνόβα Μογκίλα, που βρίσκονται στην επαρχία Λουχάνσκ, δέχθηκαν επιθέσεις από φιλορώσους αυτονομιστές τη νύχτα της Τετάρτης προς Πέμπτη, γνωστοποίησαν σε ανακοίνωσή τους οι συνοριοφύλακες.

«Μετά την ανταλλαγή πυρών, δεδομένων των απειλών (που υφίστανται) εναντίον της ζωής των ανθρώπων που διασχίζουν τα σύνορα, οι πολίτες και οι συνοριοφύλακες απομακρύνθηκαν από αυτά τα περάσματα. Τα περάσματα αυτά έκλεισαν προσωρινά, για αυτόν ακριβώς το λόγο η Ρωσία ενημερώθηκε επίσημα», διευκρίνισαν οι ίδιοι.

Σημειώνεται ότι οι συνοριοφύλακες έχουν βρεθεί στο στόχαστρο των αυτονομιστών που έχουν ανακηρύξει μια «Λαϊκή Δημοκρατία» στην περιοχή του Λουχάνσκ, όπως και σε αυτή του Ντονέτσκ. Χρειάστηκε μάλιστα να απομακρυνθούν την περιφερειακή τους έδρα στο Λουχάνσκ αφότου τους επιτέθηκαν βαριά οπλισμένοι αντάρτες τη Δευτέρα.

Στην ανακοίνωσή τους οι συνοριοφύλακες έκαναν ακόμα λόγο για μια «συγκέντρωση ενός μεγάλου αριθμού τρομοκρατών» στην παραμεθόριο ζώνη, για «απειλές εναντίον των οικογενειών (τους) και για «μόνιμα πυρά» εναντίον τους. «Ο έλεγχος των συνόρων έχει καταστεί πολύ δύσκολος σε κάποιες περιοχές», τόνισαν χαρακτηριστικά.

Ανακοίνωσαν, δε, τέλος ότι ζήτησαν από το υπουργικό συμβούλιο το κλείσιμο «ενός αριθμού σημείων ελέγχου», αλλά και την αποστολή στρατευμάτων «για την υπεράσπιση της μεθορίου».

Διαβάστε ακόμα:

Κορνουάλη: Καρχαρίας παραλίγο να καταπιεί κολυμβητή! (video)

Ινδία: Ο βιασμός κάποιες φορές είναι σωστός!