ΚΟΣΜΟΣ

Βραζιλία: Παράνομη η απεργία των εργαζομένων του Μετρό

Βραζιλία: Παράνομη η απεργία των εργαζομένων του Μετρό

Παράνομη και καταχρηστική έκρινε σήμερα την απεργία των εργαζομένων του μετρό στο Σάο Πάολο η δικαιοσύνη της Βραζιλίας, σύμφωνα με μια συνδικαλιστική πηγή.

«Το δικαστήριο (σ.σ. το περιφερειακό εργατοδικείο του Σάου Πάουλου) έκρινε την απεργία καταχρηστική. Θα συναντηθούμε το απόγευμα στη γενική συνέλευση για να αποφασίσουμε εάν θα συνεχίσουμε την απεργία ή όχι», δήλωσε ο Τιάγκο Μαρσελίνιου Περέιρα, ένας εκπρόσωπος του συνδικάτου των εργαζομένων στο μετρό.

Το εργατοδικείο κάλεσε το συνδικάτο να τερματίσει την κινητοποίηση και του επέβαλε ποινή 100.000 ρεάις (περίπου 30.000 ευρώ) ανά ημέρα απεργίας.

Η κινητοποίηση αυτή διαρκεί τέσσερις ημέρες, από την περασμένη Πέμπτη, και προκάλεσε τεράστια προβλήματα στις συγκοινωνίες.

Χθες, οι απεργοί απείλησαν να συνεχίσουν την κινητοποίησή τους και κατά την διάρκεια του Παγκοσμίου Κυπέλλου ποδοσφαίρου εάν η διοίκηση του μετρό δεν ικανοποιήσει τα αιτήματά τους.

Η απεργιακή αυτή κινητοποίηση απειλεί να προκαλέσει προβλήματα στην προσέλευση των θεατών στο γήπεδο Αρένα Κορίνθιανς, όπου θα γίνει η τελετή έναρξης και το πρώτο ματς ενώπιον 60.000 θεατών. Την τελετή και τον αγώνα αναμένεται να παρακολουθήσουν η πρόεδρος της Βραζιλίας Ντίλμα Ρουσέφ και 11 αρχηγοί κρατών και κυβερνήσεων.

Διαβάστε επίσης:

Συνέχεια βομβαρδισμών στο Χαλέπι με νεκρούς μια εξαμελή οικογένεια