ΚΟΣΜΟΣ

Επεισόδια με έναν αστυνομικό νεκρό στην Αίγυπτο

Επεισόδια με έναν αστυνομικό νεκρό στην Αίγυπτο

Ένας αστυνομικός σκοτώθηκε σήμερα στο Κάιρο, σε συγκρούσεις μεταξύ υποστηρικτών του ανατραπέντος προέδρου Μοχάμεντ Μόρσι και ανδρών των δυνάμεων ασφαλείας που επιχειρούσαν να διαλύσουν τη διαδήλωσή τους.


Σύμφωνα με το υπουργείο Εσωτερικών της Αιγύπτου ο αστυνομικός δέχτηκε μια σφαίρα στο στήθος ενώ συνόδευε έναν διαδηλωτή σε μια κλούβα της αστυνομίας, μετά τη διάλυση της συγκέντρωσης. Μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο όπου οι γιατροί διαπίστωσαν το θάνατό του. Η σφαίρα που τον σκότωσε είχε βληθεί από ένα κοντινό κτίριο, διευκρίνισε το υπουργείο στη σελίδα του στο Facebook.

Η διαδήλωση αυτή οργανώθηκε μετά την έκκληση της Συμμαχίας κατά του Πραξικοπήματος για μια εβδομάδα κινητοποιήσεων, αρχής γενομένης από σήμερα, υπό το σύνθημα "Ελευθερία για την Αίγυπτο". Η Συμμαχία, επικεφαλής της οποίας είναι η Μουσουλμανική Αδελφότητα, η οργάνωση που έχει χαρακτηριστεί "τρομοκρατική" από τις αιγυπτιακές αρχές, καλεί συχνά τους οπαδούς της να διαδηλώσουν κατά του καθεστώτος.

Το επίσημο ειδησεογραφικό πρακτορείο Mena μετέδωσε ότι τουλάχιστον 65 διαδηλωτές συνελήφθησαν σε όλη την Αίγυπτο σήμερα.

Διαβάστε επίσης: Αίγυπτος: Καταδικάστηκε γνωστός μπλόγκερ και ακτιβιστής