ΚΟΣΜΟΣ

Αίγυπτος: Νεκρός αστυνομικός εν αναμονή της απόφασης για τους δημοσιογράφους

Αίγυπτος: Νεκρός αστυνομικός εν αναμονή της απόφασης για τους δημοσιογράφους

Στις 23 Ιουνίου θα ανακοινωθεί η απόφαση του αιγυπτιακού δικαστηρίου για τους δημοσιογράφους του τηλεοπτικού δικτύου του Κατάρ Αλ Τζαζίρα, οι οποίοι κατηγορούνται για υποστήριξη της Μουσουλμανικής Αδελφότητας του ανατραπέντος προέδρου Μοχάμεντ Μόρσι – Νεκρός αστυνομικός από πυρά υποστηρικτών του τελευταίου.

Στις 5 Ιουνίου ο εισαγγελέας είχε ζητήσει να επιβληθεί στους 20 δημοσιογράφους και υπαλλήλους του καναλιού η «ανώτατη ποινή», δηλαδή 15-25 χρόνια κάθειρξης. Οι 16 από αυτούς, όλοι τους Αιγύπτιοι, κατηγορούνται ως μέλη «τρομοκρατικής οργάνωσης», ενώ οι υπόλοιποι τέσσερις, που είναι ξένοι, αντιμετωπίζουν την κατηγορία της μετάδοσης «ψευδών ειδήσεων», με στόχο να παράσχουν στήριξη στην Αδελφότητα.

Οι 9 κατηγορούμενοι, μεταξύ των οποίων και ο Αυστραλός δημοσιογράφος Πίτερ Γκρίστι, κρατούνται σε φυλακές της Αιγύπτου, ενώ οι υπόλοιποι 11 δικάζονται ερήμην.

Στο μεταξύ, σύμφωνα με το υπουργείο Εσωτερικών της Αιγύπτου, ένας αστυνομικός σκοτώθηκε στα νότια του Καΐρου, σε ανταλλαγή πυρών με ένοπλους υποστηρικτές του Μόρσι. Το υπουργείο διευκρίνισε ότι ο αστυνομικός καταδίωκε πέντε καταζητούμενα μέλη των Αδελφών Μουσουλμάνων που εμπλέκονταν σε διάφορες επιθέσεις εναντίον ανδρών των δυνάμεων ασφαλείας.

Οι πέντε ύποπτοι συνελήφθησαν, ενώ δύο από αυτούς τραυματίστηκαν κατά την ανταλλαγή πυρών με τους αστυνομικούς.

Σημειώνεται ότι οι επιθέσεις εναντίον των δυνάμεων ασφαλείας έχουν γίνει σχεδόν καθημερινό φαινόμενο στην Αίγυπτο μετά την ανατροπή και τη σύλληψη του Μόρσι, στις 3 Ιουλίου 2013.

Διαβάστε ακόμα:

Ιταλία: Δολοφόνησε την οικογένειά του και πήγε να δει Mundial!

Χαμένο Boeing: 100 ημέρες από την εξαφάνισή του