ΚΟΣΜΟΣ

Λίβανος: Επίθεση με παγιδευμένο όχημα στα νότια προάστια της Βηρυτού

Λίβανος: Επίθεση με παγιδευμένο όχημα στα νότια προάστια της Βηρυτού

Ένας βομβιστής αυτοκτονίας ανατίναξε το αυτοκίνητό στο οποίο επέβαινε σε σιιτική συνοικία της νότιας Βηρυτού το βράδυ της Δευτέρας κοντά σε ένα σημείο ελέγχου και σε ένα κοντινό καφέ όπου πολίτες παρακολουθούσαν αγώνα του Παγκοσμίου Κυπέλλου που διεξάγεται στη Βραζιλία.

«Αυτό ήταν ένα παγιδευμένο αυτοκίνητο και υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να πρόκειται για επίθεση αυτοκτονίας» δήλωσε μια πηγή των υπηρεσιών ασφαλείας η οποία δεν ήταν σε θέση να προσδιορίσει τον πιθανό αριθμό των νεκρών.

Αυτόπτες μάρτυρες της βομβιστικής επίθεσης ανέφεραν όμως ότι υπάρχουν τραυματίες από την ισχυρή έκρηξη ενώ νεκρός είναι ο ύποπτος βομβιστής σύμφωνα με την πηγή των υπηρεσιών ασφαλείας. Σύμφωνα με ένα φωτογράφο του Γαλλικού Πρακτορείου Ειδήσεων από την έκρηξη πολλά αυτοκίνητα τυλίχτηκαν στις φλόγες, σημειώθηκαν σημαντικές υλικές ζημιές σε σπίτια ενώ πυροσβέστες έσβησαν τη φωτιά και .ασθενοφόρα μετέφεραν τραυματίες σε νοσοκομεία

Η πηγή των υπηρεσιών ασφαλείας που ζήτησε να μην κατονομαστεί, ανέφερε ότι η έκρηξη έγινε σε μια συνοικία της πρωτεύουσας του Λιβάνου που κατοικείται κυρίως από υποστηρικτές της σιιτικής ομάδας Αμάλ, που είναι σύμμαχος του μαχητικού κινήματος της Χεζμπολάχ.

Διαβάστε επίσης:

Μ. Σουμάχερ: Έκλεψαν τον ιατρικό φάκελο του και προσπαθούν να τον πουλήσουν