ΚΟΣΜΟΣ

«Δείπνο αγάπης» στο Central Park

«Δείπνο αγάπης» στο Central Park

Εμφανίστηκε από το πουθενά, έχοντας φτιάξει αμύθητη περιουσία χάρη στην ανακύκλωση και δηλώνει ότι όνειρό του είναι να γεμίσει τον κόσμο με αγάπη. Ο Τσεν Γκουανμπιάο δεν είναι ένας ακόμη... κοινός μεγιστάνας, αλλά ένας Κινέζος επιχειρηματίας με συνείδηση και ευαισθησίες. Ίσως και με μια δόση επιθυμίας για λίγη περισσότερη προβολή.

Ο Γκουανμπιάο ταξίδεψε στη Νέα Υόρκη από την πατρίδα του με γεμάτες τις τσέπες και έναν ξεκάθαρο στόχο. Να δει το χαμόγελο ζωγραφισμένο στα χείλη χιλιών ανθρώπων που ζουν στους δρόμους της πανέμορφης, πλην όμως πολύ σκληρής μεγαλούπολης. Σε τέσσερις, μάλιστα, δόσεις, καθώς οι προσκεκλημένοι κάθε βραδιάς που θα απολαύσουν δωρεάν δείπνο στο εστιατόριο «The Boathouse» θα είναι 250. Κι όχι μόνο αυτό, αλλά θα λάβουν δώρα και θα έχουν τη χαρά να τραγουδήσουν το «We are the World» παρέα με τον Γκουανμπιάο.

Η αρχή γίνεται απόψε με την πρώτη φουρνιά αστέγων να περνά τις πύλες του εστιατορίου και να γεύεται το αποτέλεσμα της έμπνευσης των σεφ.

«Θέλω να περάσω στους Αμερικανούς το μήνυμα ότι υπάρχουν και φιλάνθρωποι στην Κίνα και όχι μόνο επιχειρηματίες που ψάχνουν τρόπους για να ξοδέψουν τις αμύθητες περιουσίες τους. Θέλω, επίσης, να κινητοποιήσω κι άλλους συμπατριώτες μου να ακολουθήσουν το παράδειγμά μου».

Ερωτηθείς γιατί οι φιλανθρωπικές του ανησύχιες δεν περιορίστηκαν στα σύνορα της Κίνας, ο Γκουανμπιάο εξήγησε ότι «αφενός διότι πιστεύω ότι με αυτόν τον τρόπο θα συνεισφέρω στην προσπάθεια σύσφιξης των σχέσεων των δύο χωρών, αφετέρου διότι Αμερικανοί φιλάνθρωποι βοήθησαν την Κίνα όταν είχαμε ανάγκη. Γιατί να μη ανταποδώσουμε;».