ΚΟΣΜΟΣ

Σε εκδήλωση μνήμης για τον Α΄ Παγκόσμιο Πόλεμο οι ηγέτες της ΕΕ

Σε εκδήλωση μνήμης για τον Α΄ Παγκόσμιο Πόλεμο οι ηγέτες της ΕΕ

Στο Βέλγιο, προκειμένου να παραστούν σε μια επίσημη τελετή για να τιμήσουν την 100ή επέτειο από το ξέσπασμα του Α΄ Παγκοσμίου Πολέμου, συγκεντρώθηκαν οι ηγέτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, δηλώνοντας αποφασισμένοι να επιδείξουν ενότητα, παρά τις βαθιές διαφωνίες για το ποιος θα πρέπει να ηγηθεί της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και την υποψηφιότητα του Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ.

Στην Πύλη Μένεν, ένα μνημείο για 50.000 Βρετανούς στρατιώτες και στρατιώτες της Κοινοπολιτείας που σκοτώθηκαν στη μάχη του Ιπρ, η καγκελάριος της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ αναμένεται να σταθεί δίπλα στον πρωθυπουργό της Βρετανίας Ντέιβιντ Κάμερον, τον πρόεδρο της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ και τους άλλους ηγέτες, προκειμένου να τιμήσουν τους πεσόντες του πολέμου.

Η Μέρκελ, ο Κάμερον και ο Ολάντ αναμένεται να ενώσουν τα χέρια στην τελετή, ενώ ένας σαλπιγκτής θα παίζει το Last Post, ένα προσκλητήριο - σύμβολο της συμφιλίωσης μεταξύ των πρώην αντίπαλων κρατών. Η τελετή αυτή πάντως, μετά βίας θα καλύψει την απομόνωση του Κάμερον από τους υπόλοιπους ηγέτες.

Το σάλπισμα ακούγεται καθημερινά στην Πύλη από το 1928, με εξαίρεση τα χρόνια της γερμανικής κατοχής κατά το Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο.

«Αυτό μας δείχνει σε τι καλές εποχές ζούμε σήμερα, χάρη στην ύπαρξη της Ευρωπαϊκής Ένωσης και το πώς έχουμε μάθει τα μαθήματα που έχει διδάξει η ιστορία», δήλωσε η Μέρκελ σε δημοσιογράφους κατά την άφιξή της στο Κουρτρέ για μια προκαταρκτική συνάντηση με τους ηγέτες της κεντροδεξιάς.

Διαβάστε ακόμα:

Νέα Υόρκη: Μπήκε σε εστιατόριο με ένα μαχαίρι στην πλάτη! (photos)

Ρωσία: Σχιζοφρενής οδηγός έβγαλε… τσεκούρι! (video+photos)

Τέξας: Ήρωας αστυνομικός σώζει γυναίκα λίγο πριν την πατήσει τρένο! (video)

Φλόριντα: Έκανε μπάνιο, έφαγε και κοιμήθηκε. Σε ξένο σπίτι! (photo)

Μάντσεστερ: Βούτηξε από τα 15 μέτρα για να δροσιστεί! (video)